Кубок суддівського турніру по футболу — у Чернігові

13 грудня 2021 року Київ зустрічав арбітрів з усієї України. У спортивних залах Національного університету фізичного виховання і спорту України відбулися змагання 26-го Всеукраїнського турніру з міні-футболу серед арбітрів регіональних асоціацій футболу пам’яті першого арбітра ФІФА М.М.Балакіна.

Арбітри з Чернігівської, Вінницької, Чернівецької, Сумської, Харківської, Одеської, Київської областей та міста Києва взяли участь у цих змаганнях.

Команди були розподілені на групи. Чернігівські арбітри на футбольному майданчику доводили свою перевагу над своїми колегами з Вінницької, Чернівецької та Сумської областей.

Наші земляки з рахунком 3:1 перемогли команду з Вінницької області, з рахунком 3:0 обіграли суперників із Сумщини та з мінімальним відривом 1:0 довели свою перевагу над представниками з Буковини.

Такі результати проведених матчів дали змогу чернігівським арбітрам посісти перше місце у своїй групі і у фінальному двобої зустрітися з представниками Київської області, які у своїй групі стали першими.

Фінальний поєдинок відзначився великою кількістю «жовтих» карток, оскільки боротьба за м’яч іноді виходила за рамки дозволеного. Та, на жаль, м’ячів було забито лише два. Рахунок матчу був 1:1. А тому долю володаря перехідного кубку вирішувала серія післяматчевих 6-метрових ударів, де точнішими виявилися наші земляки.

З рахунком 3:1 на користь команди комітету арбітрів Чернігівської обласної асоціації футболу завершився цей турнір.

Вперше у своїй історії наші арбітри вибороли цей почесний трофей.

Не тільки головний Кубок змагань привезли до Чернігова наші арбітри, а й звання «Кращих».

«Кращим гравцем фіналу» визнано воротаря чернігівської команди Ярослава Щербатенка, «Кращим бомбардиром» турніру став Андрій Лікаренко, на рахунку якого 5 забитих м’ячів, а Павло Децюк отримав титул «Кращого тренера».

2021 рік дав змогу відкрити іще одну у історії футболу Чернігівщини, на цей раз відкриття записали у свій актив представники суддівства.

Вітаємо Олександра Білащенка, Ярослава Щербатенка, Андрія Лікаренка, Володимира Асмаковця, Ігоря Сташука, Владислава Татаринова, Юрія Вашкевича, Богдана Соколовського, Руслана Єрмоленка та Павла Децюка з перемогою!

Відеофрагмент вручення КУБКУ дивіться тут:

ВПЕРШЕ ЧЕРНІГІВСЬКІ АРБІТРИ ВИБОРОЛИ ПОЧЕСНИЙ КУБКОВИЙ ТРОФЕЙ

Оксана Онищенко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?