КримСОС і Агентство ООН у справах біженців про гранти для переселенців

КримСОС і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму підтримки ініціатив переселенців.

Грантова програма покликана допомогти волонтерським ініціативам переселенців в самостійному вирішенні їх проблем, захисту їх прав і свобод.

ХТО МОЖЕ ПОДАТИ ЗАЯВКУ?

• група/організація/ініціатива, що має чітко організовану структуру і складається мінімум з трьох осіб, з яких мінімум двоє є переселенцями (не менше 50% групи повинні бути переселенцями); • група/організація/ініціатива, що активно працює в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

НАПРЯМОК ПРОЕКТІВ

— інтеграція і побудова діалогу між переселенцями та місцевими громадами; — захист прав переселенців; — зміцнення ініціатив та спільнот внутрішньо переміщених осіб (ВПО); — надання підтримки жінкам та вирішення проблеми гендерно-обумовленого насильства, а також захист людей з особливими потребами та інших соціально незахищених груп населення; — поліпшення/створення інфраструктурних соціальних об'єктів для спільного користування ВПО і місцевими громадами.

ОСНОВНІ УМОВИ:

• бюджет проекту до 25 000 грн; • проект носить некомерційний, неполітичний і недискримінаційний характер; • проект спрямований на вирішення викликів/проблем різного характеру, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи; • кількість прямих/непрямих бенефіціарів допомоги, отриманої в результаті реалізації проекту; • географія: м. Київ, Київська, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Чернівецька, Волинська, Рівненська, Херсонська, Кіровоградська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська області; • довгостроковість результату проекту; • оплата товару/послуги повинна бути проведена до 10 грудня 2017 року; • співпраця з владою та іншими громадськими організаціями/ініціативними групами, на місцевому/національному рівнях • термін реалізації проекту – до кінця 2017 року.

УВАГА: дана програма не спрямована на поліпшення житлових умов і гуманітарної ситуації конкретної сім'ї, на закупівлю продовольчих та непродовольчих товарів, призначених для гуманітарної допомоги переселенцям, а також на покриття адміністративних витрат і заробітної плати учасників проекту. Також допомога не надається у вигляді готівкових коштів.

Для участі у грантовій програмі необхідно заповнити заявку та надіслати її на e-mail: community@krymsos.com. Заявки приймаються щомісяця з 1 до 15 числа до 15 грудня 2017 року.

Для довідок пишіть на e-mail:community@krymsos.com або телефонуйте: (095) 031-53-97, (063) 073-16-19, (096) 684-88-47 (понеділок – п'ятниця 10:00 до 19:00).

У 2016 році КримСОС працював з 73-ма громадами ВПО в 44 містах і селищах України. Разом вдалося згуртувати спільноти внутрішньо переміщених осіб з місцевими жителями, мотивувати їх до змін у своєму місті та залучити місцеву владу до надання їм підтримки. Дивіться приклади роботи з громадами ТУТ.

Оформити заявку можете за цим посиланням

*** Громадська ініціатива «КримSOS» створена 27 лютого 2014 як Facebook-сторінка для оперативного та об'єктивного висвітлення подій, які відбувалися в Криму. Незабаром організація стала надавати допомогу внутрішньо переміщеними особам із Криму та східної України. З липня 2014 КримSOS став виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців в Україні. КримSOS має представництва в Києві, Львові, Херсоні та Полтаві. Організація надає гуманітарну та юридичну допомогу переселенцям, інформує про події в Криму, займається програмами соціальної адаптації, розвитком місцевих громад переселенців, адвокаційними проектами, супроводом судових справ вимушено переміщених осіб.
За час існування організація КримSOS надала гуманітарну допомогу на суму понад 6 млн грн, пряму і непряму допомогу отримали понад 180 000 чоловік, консультацій надано більше 90 000, з них третина — юридичного характеру.
Особливе місце в роботі громадської організації посідає «кримське питання». Постійно ведеться адвокаційна робота питань, які стосуються Криму, проводиться моніторинг ситуації в Криму, в тому числі і у контексті захисту прав людини. У травні 2015 в організації був створений інформаційний центр «QirimInfo», завдання якого — повернути інтерес української та світової громадськості до ситуації в Криму і до проблем кримчан.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?