Краще попереджати ніж викорінювати

В Чернігівському обласному військовому комісаріаті оперативного командування «Північ» відбулись заходи щодо попередження злочинів корисливої спрямованості.

4 січня з районними військовими комісарами Чернігівської області та міста Чернігів, а у подальшому по усіх військових комісаріатах оперативного командування, були проведені профілактичні заняття направлені на попередження проявів корисливої спрямованості.

Розпочав проведення заходу заступник військового прокурора Чернігівського гарнізону майор юстиції Олександр Матвієнко, який проаналізував скоєння злочинів за 2017 рік за участю військовослужбовців та нагадав про кримінальну відповідальність посадових осіб за вчинення правопорушень корисливої спрямованості.

У своєму виступі виконуючий обов’язки заступника командувача військ оперативного командування «Північ» з морально-психологічного забезпечення полковник Євгеній Попович зауважив на недопущенні випадків правопорушень, зокрема, корисливої спрямованості серед керівництва та працівників військкоматів під час призову громадян та у наданні їм адміністративних послуг. Він наголосив на жорсткій відповідальності посадових осіб за скоєння правопорушень.

— Хочу зазначити, що позиція керівництва оперативного командування «Північ» однозначна та незмінна – військові посадові особи та працівники Збройних Сил України, які скоїли корупційні правопорушення, та вина яких буде доведена судом, будуть притягуватись до кримінальної відповідальності й звільнятись з військової служби з позбавленням військового звання, — зазначив Євгеній Попович.

Віталій Кирилов

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?