Мер Чернігова запропонував не випускати медиків з лікарень

Коронавірус в Україні загрожує вплинути на звичне життя громадян. Мер Чернігова Владислав Атрошенко 4 березня запропонував у разі контакту медиків із хворим організувати проживання у лікарнях. 

Про це повідомляє Інформаційне агентство ASPI.

Прес-служба міської ради повідомила про реакцію чиновників на поширення захворювання. З’ясувалось, що чернігівське підприємство отримало завдання щодо пошиття півтори тисячі екземплярів сертифікованого одягу для лікарів. 

Для чернігівських лікарів шиють захисний спецодяг

Атрошенко наполягає на проведення ефективного постачання лікарям усіх необхідних засобів захисту. У випадку контакту з хворими він запропонував організувати проживання лікарів у окремому приміщенні в цій же медустанові. 

«На сьогодні наше чернігівське підприємство шиє півтори тисячі сертифікованого захисного одягу для лікарів, яких треба убезпечити в першу чергу. Тому що вони — група ризику, яка безпосередньо контактує з хворобою», — сказав міський голова.

За його словами, вже пошито, приблизно, 500 костюмів.

Міськрада також намагається закупити експрес-тести, антибіотики та інші необхідні ліки. У місті вже є 12 апаратів для штучної вентиляції легень. Базовими лікарнями визначені інфекційне відділення обласної дитячої лікарні та інфекційні відділення Другої міської лікарні. У громадському транспорті та закладах освіти запропоновано також провести усі тестування, які допоможуть забезпечити безпеку. 

Раніше ASPI повідомляло, що українські медики досліджують шість зразків з підозрою на інфікування коронавірусною інфекцією, а у різних країнах світу з початку епідемії коронавірусу померло 3200 чоловік і піддалося зараженню близько 93 тисяч.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?