Корюківська молодь відпочиває у КУБі

Корюківська молодь на Чернігівщині є творчою, активною, ініціативною. Креативні проекти, екологічні акції, цікаві зустрічі, тренінги, семінари, круглі столи, велопробіги – так проходять будні й вихідні згуртованої і вмотивованої молоді.

Вже давно мрією цих людей був власний куточок для проведення дозвілля. І ось корюківчани вкотре довели: мрії збуваються, якщо до цього докласти зусилля. Днями у Корюківці відкрив свої двері перший молодіжний центр на півночі Сіверщини під назвою КУБ. Над його створенням працювала ціла команда активних молодих людей. Міська рада на чолі з таким же молодим головою Ратаном Ахмедовим не лише допомагала фінансово, а й взяла цей молодіжний осередок під своє крило. 

Облаштування молодіжного центру коштувало Корюківській міській раді 700 тисяч гривень. Ще 70 тисяч гривень молодь отримала як переможець проекту «Бюджет участі». Близько 11 тисяч гривень на потреби «КУБа» зібрали небайдужі люди, активісти та меценати.

Директор центру Володимир Онищук на відкритті КУБа дякує активній молоді

Директор центру Володимир Онищук зізнався, що КУБ – це його особиста мрія, яка здійснилася. Адже молодь Корюківки відтепер має свій власний дім.

«Створений владою та активними представниками громади для потреб молоді, але відкритий для всіх охочих. Таким є наш молодіжний центр, — говорить Володимир. – Це місце, де не лише працюють, вчаться і відпочивають (наодинці або з друзями), а й обговорюють нові ідеї, знаходять однодумців і найважливіше – організовують різні клуби за інтересами, приміром, з програмування, гри на гітарі, поетичний, фотоклуб… У планах також – майстер-класи, творчі зустрічі з відомими людьми, поетичні, музичні, танцювальні вечори, профорієнтаційні зустрічі, дебати. І навіть кава з мером! Приходити можна у зручний для кожного час. Центр працюватиме без обідньої перерви з понеділка по суботу – з 9.00 до 22.00, у неділю – з 11.00 до 22.00».

Володимир дещо відкрив завісу для наших читачів і розповів, що на цьому мрії їхньої команди не закінчуються, а навпаки – примножуються. Тепер вони працюватимуть над створенням школи молодого лідера.

Торт від майстрині і членкині КУБа Лілії Голуб

«Виховання лідерських якостей, креативного мислення та формування активної життєвої позиції – те, що потрібно нашим підліткам, молодим людям. На майбутнє у нас багато планів, проте головне – це максимальне залучення молоді до громадського життя, – наголосив директор. – Ідея полягає у тому, що як кубик Рубіка збирають, так і молодіжний «КУБ» об’єднуватиме навколо себе молодь. Логотип і слоган для молодіжного центру розробила 27-річна корюківчанка Анастасія Пономаренко. До речі, у стінах нашого осередку вже відбулася перша цікава зустріч з родиною Олександра та Аліни Мара. Подружжя розповіло про цікаві мандри і життя в Таїланді. Саша та Аліна не лише показали вражаючі фото з історіями до них, а й поділилися корисними порадами: як економити, як шукати житло, на що треба звернути увагу і як отримати максимум вражень. Вони є нашими добрими друзями. Допомогли нам з обладнанням, ми заручаємося їхньою підтримкою у брендуванні. Словом, це чудова молода родина, яка влучно підійшла до нашого проекту «Люди, що надихають».

Молодіжний центр утримуватиметься коштом міського бюджету. На постійній основі тут працюватимуть поки що четверо людей. Проте команда КУБа значно більша. Активних й ініціативних корюківчан, які готові працювати на волонтерських засадах чимало. Члени КУБа впевнені, що їхня родина буде не лише великою та дружною, а й благополучно втілюватиме в життя громади найцікавіші, креативні й унікальні проекти.

Сніжана Божок, фото надане Володимиром Онищуком

На першому фото: Дизайнерка Анастасія Пономаренко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?