Концертні виконавці — до Дня української писемності та мови

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давне життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».

Ці слова Панаса Мирного стали лейтмотивом концертної програми, яку до Дня української писемності та мови, що відзначався 9 листопада, подарували юним чернігівським глядачам солісти колективу концертних виконавців обласного філармонійного центру 12 листопада 2019 року.

У концерті прозвучали популярні пісні сучасних вітчизняних авторів у виконанні заслуженого артиста України Володимира Гришина, солістів Марини Коваленко, Ольги Печко, Марини Маккей, Максима Пузана, Яни Корольової, Анни та Дар’ї Михневич, Олександра Лузана, Катерини Іващенко. Україна, її мова, історія і культура, минуле і сьогодення — це теми, які об’єднали виконані твори в єдину, цільну програму.

Але програма, зрежисована Дмитром Обєдніковим, не обмежилася лише сольними виступами артистів. Концерт, присвячений Дню української писемності та мови, став живим спілкуванням зі школярами. Діти не лише згадали імена видатних українських письменників і поетів, а й взяли участь в імпровізованій вікторині на знання рідної мови і літератури.

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Концертні виконавці — до Дня української писемності та мови”

  1. Николай

    УМ (Українська Мова)

    Слід святого слова

    Аж до океану

    Несе наша мова —

    Стрижень Індостану,

    Крізь віки терпіння

    Радість несе дітям

    І дає натхнення

    Творити молитви.

    13.04.2003

    Чернігів

Не бажаєте прокоментувати?