Контрастне преміювання від мера Чернігова

Цьогоріч за вказівкою Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка майже в усіх медичних закладах міста лікарі та інший медперсонал вимушені були піти у додаткову відпустку за свій рахунок.

Напевно така вказівка надійшла від пана Атрошенка просто у формі рекомендації, але керівники медустанов прийняли її за розпорядження і відправили усіх працівників всупереч трудовому законодавству (бо не всі бажали цього, а ситуації «вимушеної» не виникало) у примусову двотижневу відпустку без збереження заробітної плати. Оприлюднена керівництвом мета — економія коштів. От тільки для кого така економія була вигідною?

— Весь медперсонал повинен піти у відпустку у різний час за вказівкою мера Атрошенка, – заявляли головлікарі в унісон.

І от тепер все стало явним. Виявляється, ця затія з вимушеною відпусткою була ініційована міським головою взагалі не для економії коштів, а щоб наприкінці року пропіаритися перед бюджетниками?

Таємниця цієї затії розкрилася на ранковій нараді 26 листопада, на якій чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запропонував преміювати всіх працівників бюджетної сфери за підсумками року.

— Цього року всі галузі міста працювали, вживаючи заходів економії. Відтак буде справедливо преміювати працівників бюджетної сфери, у тому числі освіти, медицини, спорту, культури, комунальних підприємств, соціальних служб. Треба, щоб на руки люди отримали додатково по 700-750 грн, — зазначив Владислав Атрошенко.

А для практичного втілення власної пропозиції, міський голова доручив фінансовому управлінню міської ради напрацювати проект рішення, який буде внесено на розгляд депутатів на найближчій сесії міської ради.

Ну, кому така ідея не сподобається, особливо для тих, кого преміюватимуть? А от цікаво тільки: чи отримають «рядові» лікарі та медсестри разом із санітарками, які вимушені були піти за свій рахунок у додаткові відпустки, хоч якусь винагороду, чи її, як часто буває, знову ж таки отримають головлікарі та наближені до них працівники? Судячи (знову ж таки) з рекомендацій пана мера, керівники комунальних підприємств міста повинні «знайти можливість преміювати своїх працівників». Ще цікавішим може бути ситуація, коли ці ж керівники повиписують собі премії або... своїм дружинам (невісткам, племінникам, іншим родичам).

І, як кажуть споглядаючі українці, поживемо-побачимо. Тим більше, що вже на носі і кінець року.

Сергій Вітер, оглядач 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?