Контрабандисти і корупціонери відкрили війну «Депутатському контролю»

Обманщик 2Відкритий лист менеджменту програми «Шустер LIVE», особисто пану Савіку Шустеру та до всієї медійної спільноти України. 

У п’ятницю, 26 червня у програмі «Шустер LIVE» на телеканалі «112 Україна» в якості експерта з питань Одеської митниці брав участь такий собі Віктор Берестенко. Його «протитрували» як «заступника Генерального директора Асоціації міжнародних експедиторів України».

Коли пану Берестенко дали змогу звернутися до губернатора Одеської області Михаїла Саакашвілі, він, замість того, щоб відразу озвучувати свої питання, почав розповідати про те, що буцімто зараз, за його інформацією, багато народних депутатів «обилечивают» Одеську митницю.

Після того, як Берестенка попросили назвати конкретні прізвища нечистих на руку народних обранців, він довго зволікав, «тушувався», але, врешті, відповів, що ось, мовляв, приїжджала депутатська група «Депутатський контроль», проводила зустрічі з бізнесом, а потім – з силовиками і начебто нав'язувала їм за закритими дверима, що і як робити та кого карати. «Посмотрите, какой бардак после визита этих товарищей у нас начался на Одесской таможне», – сказав Берестенко.

ОбманщикНа питання, хто входить до вищеназваної групи Віктор Берестенко заледве назвав тільки одного народного депутата – Максима Полякова. Бо той всього лише «приезжал отдельно собирал всю общественность, узнавал у них проблемы….».

Після цього Берестенко зробив обмовку (Фрейд би плакав), що у нього «начались проблемы». Правда, згодом таки себе виправив, пояснивши, що «проблемы начались у субьектов», але яких – не уточнив.

Апогеєм виступу став клич Берестенка до всіх народних депутатів: «Я просил бы всех депутатов больше уделять внимания законотворчеству, а не попыткам где-то навести порядок». Знову-таки, мабуть, Берестенку і його «патронам» цього б дуже хотілося, але робота народного депутата – не тільки писати законопроекти, але й оперативно реагувати на звернення громадян про свавілля влади і до неї наближених.

По суті прямих звинувачень Берестенко не зробив, але непрямих – достатньо (починаючи з 2 год 47 хв – https://youtu.be/qREAA0FBBdc?t=10067).

Тому після перегляду нервового алогічного спічу Віктора Берестенка (повсякчасне запинання, піт на обличчі, схвильовані рухи руками як опосередковані ознаки брехні – окрема тема) заявляємо про наступне:

По-перше, ніяких зустрічей за закритими дверима з силовиками не було. Навпаки, МДО «Депутатський контроль» провело серію публічних круглих столів щодо ситуації на Одеській митниці. Про що пізніше прозвітувалися. Більше того – згодом направили звернення до Президента зі скаргами громадян і представників бізнесу та власними пропозиціями щодо зміни ситуації в регіоні. Діяльність нашої організації – відкрита і прозора. Вся інформація, без винятків, викладена на офіційному сайті – http://depcontrol.org.

По-друге, нікого «обилечивать» МДО «Депутатський контроль» апріорі не могло, оскільки ми, навпаки, домогалися відставки чиновників-корупціонерів Одеській митниці та ДФС. І домоглися! Окрім цього, проти екс-очільника митниці Передерія, за нашим зверненням відкрите, та активно розслідується кримінальне провадження.

По-третє, на жаль, сам Берестенко багато разів безрезультатно просив нас не домагатися звільнення корупціонера Передерія (свідки цього, на відміну від неправдивих звинувачень Берестенка, у нас є). У результаті, за нашою наполегливістю контракт Передерію таки не продовжили, але проти «Депутатського контролю» розпочали так звану «війну компроматів» руками окремих одеських і центральних ЗМІ.

За інформацією з одеських джерел, пан Берестенко щільно «сидить» на контрабанді, виконуючи роль дрібного посередника у контрабандній монополії Альперіна. У цьому, як розуміємо, і полягає його особиста зацікавленість в публічному наклепі на членів «Депконтролю» – це банальна помста за перешкоджання їх злочинній діяльності.

Очевидно, що «Депутатський контроль» своєю чесністю і прямотою, реальними, а не номінальними діями наступив на хвіст контрабандистам і корупціонерам, які відкрили проти нас інформаційну війну.

Окремо підкреслюємо, що на ефір 26 червня «Шустер LIVE» «Депутатський контроль»,  також подавав свою заявку. Утім нашому представнику, з незрозумілих для нас причин, була відмовлена участь у програмі в якості експерта. У той час, як таких псевдоекспертів-корупціонерів як Віктор Берестенко на ефір чомусь запросили.

У зв'язку з вищевикладеним, просимо надати можливість для висвітлення нашої позиції на необґрунтовані звинувачення, озвучені в програмі «Шустер LIVE» від 26 червня, в найближчому ефірі програми.

«Шустер LIVE» часто звинувачують у необ’єктивності та заангажованості, втягненні у маніпулятивні війни окремих політиків. Щоб довести відповідність вашого ток-шоу журналістським стандартам, просимо вас надати нам можливість пояснити свою точку зору для широкого загалу.

Не обмежуйте свою аудиторію однобокою артикуляцією фактів! Дайте змогу глядачам самостійно оцінити всю повноту наявної в публічному просторі інформації.

Заздалегідь дякуємо за проявлену позицію!

З повагою,

прес-служба Секретаріату Міжфракційного депутатського об’єднання

«Депутатський контроль»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?