Конфронтація між цивілізованим світом і Кремлем зростає

У світі наростає конфронтація. Йде безпрецедентне загострення між Росією і всією західною цивілізацією.  

Про це в ефірі радіо НВ сказав український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

«Зростає конфронтація між цивілізованим світом і Кремлем. Ми ще не бачили біди, до якої зараз іде світ. Якщо в міжнародних відносинах така тенденція збережеться, це може призвести до загострення і регіонального, і  континентального, і глобального конфлікту», — вважає політик.

За словами Безсмертного, Україна знаходиться в європейській осі координат, натомість Росія з неї випала.

«Нам важливо знайти внутрішній компроміс для країни і суспільства. Бо в конфронтаційній політиці, яка нині панує і набирає обертів правди немає. Більше того, це навіть не є справжньою політикою. Справжня політика – це замовлення суспільства. Людей зараз турбує — мир, благополуччя і безпека. На сьогодні ці замовлення не виконуються зі сторони держави. Натомість маємо імітацію реформ, імітацію змін, імітацію необхідних законів і т. д. Це породжує не захищеного громадянина в тилу, і не забезпеченого належним чином воїна на передовій. «Держава мала би зробити все для того, щоб зберегти життя солдату, який іде на війну. Він повинен мати сучасну зброю та системи захисту, певний соціальний достаток, а його рідні в разі чого, отримати серйозну компенсацію. Він іде на цю роботу, і може там загинути. Даруйте, є така професія як захищати Батьківщину», — сказав він.

Безсмертний підкреслив, що в європейській системі координат відсутність довіри до влади означає перевибори. «Вже влітку минулого року було зрозуміло, що рівень довіри до Президента, до уряду, до парламенту буде мінімальний. Тому зміна виборчого законодавства і дострокові вибори – це аксіома. Ми втрачаємо час», — переконаний він.

Окрім того політик вважає, що Україні треба міняти модель держави.

«У нас впродовж 27 років були походи на Київ дніпропетровських, донецьких, тепер вінницьких кланів. В регіонах зростає еліта сильніша, ніж в центрі, вона починає змагатися. Модель держави не синтезує цих речей, а лише стимулює конфлікти. Треба перезасновувати державу через зміни до Конституції, щоб в тому числі давати віддушину регіональній еліті», — додав він.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?