Командира роти «Беркуту» судитимуть за державну зраду

14 січня 2020 року скеровано до суду обвинувальний акт відносно заступника командира роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в м. Севастополі. Правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Встановлено, що з 27 лютого 2014 року до 20 березня 2014 року правоохоронець, спільно із озброєним підпорядкованим йому особовим складом роти «Беркуту»,  організував перевірку документів громадян та їх транспортних засобів на КПВВ «Чонгар» для недопущення на територію АР Крим представників міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ), працівників державних та правоохоронних органів України.

Метою таких дій було забезпечення безперешкодного проведення нелегітимного референдуму в Криму щодо його відокремлення від України.

Після тимчасової окупації території автономної республіки і міста Севастополя вказану особу було призначено виконуючим обов’язки командира незаконно створеного спеціального муніципального підрозділу міліції «Беркут» в м. Севастополі.

Дії правоохоронця спричинили тяжкі наслідки у вигляді втрати частини території держави.

Примітка: спеціальне досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?