Колишні корупціонери повертаються у владні крісла

корупціяМіжфракційне депутатське об’єднання Верховної ради України «Депутатський контроль» вимагає у керманичів держави не закривати очі на кадрову політику міністерств та відомств, зокрема на «приховане» повернення у владу колишніх корупціонерів.

З відповідним зверненням члени МДО «Депутатський контроль» сьогодні звернулися до Президента П.Порошенка та Прем’єр-міністра України А.Яценюка.

Мова, зокрема, йде про нещодавнє призначення знаного корупціонера та «регіонала» Геннадія Романенка радником голови ДФС України.

«Таке кадрове призначення, нехай навіть на громадських засадах, протирічить принципам революції Гідності та не відповідає вимогам нової політики держави», – вважає член МДО «Депутатський контроль», народний депутат України Максим Поляков.

Таким чином, на його переконання, Г.Романенко уникнув люстрації, яка активно триває в країні, і продовжує лобіювати інтереси корупціонерів, екс-співробітників митниці та податкової. Фактично, зараз, у статусі радника голови ДФС України він виконує ті ж функції, за які відповідав за часів управління митницею його кумом та «людиною Януковича» І. Калетником, каже М.Поляков.

Також,  за інформацією Депутатського контролю, пан Романенко фігурував у корупційних схемах коли очолював Київську міжрегіональну митницю та був організатором злочинного угрупування. В тому числі, за вказівкою колишнього Міністра внутрішніх справ В. Захарченка він сприяв ввезенню з Російської Федерації на територію України спецзасобів та зброї, якими вчиняли розправи над людьми на Майдані.

«Нещодавно, на прохання пана Романенко головою фіскальної служби України був виданий наказ, щодо призначення до центрального апарату служби колишніх працівників Київської міжрегіональної митниці, членів злочинного угрупування. З 18 червня 2015 року Черненко Ольгу Олександрівну було призначено на посаду головного державного інспектора відділу методології митних платежів управління митних платежів Департаменту адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання Державної фіскальної служби ДФС України, а Богданова Олега Валерійовича було взято на стажування в ДФС», – інформує М.Поляков.

Депутати звернулися до Президента Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України А.Яценюка з проханням вжити необхідних заходів та не допустити «прихованого» повернення Г.Романенка та будь-яких інших людей злочинного режиму Януковича до процесу управління державними справами.

Юлія ЛУЧИК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?