Коли в Україні буде належне фінансування ремонту та розвитку автошляхів?

З 2018 року Україна матиме збільшене та захищене фінансування на ремонт та розвиток автошляхів. 

У цьому впевнений Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Уже рік як я займаю посаду міністра інфраструктури в уряді Володимира Гройсмана. Що за цей час нам вдалось зробити?

Перше – створити Дорожній фонд.

Нарешті кошти від продажу пального, які мають йти на дороги, дійсно будуть йти на дороги, а не на інші потреби.

Дорожній фонд – це спеціальна стаття в бюджеті, і з 2018 року Україна матиме збільшене та захищене фінансування на ремонт та розвиток автошляхів.

Дорожній фонд запрацює одночасно з реформою Укравтодору. 120 тис. км доріг буде передано в управління місцевим органам влади разом із частковим фінансуванням на них. І вже місцеві влади, виходячи зі своїх потреб, вирішуватимуть, які дороги і яким чином ремонтувати.

Державний дорожній фонд – це абсолютно європейська норма, яка працює в багатьох країнах Європи, зокрема, в Німеччині. Європейські стандарти, які ми впроваджуємо, мають наблизити українські дороги до європейських за якістю та безпечністю.

Друге досягнення стосується авіації. Попри песимістичні прогнози, авіація у 2016 році показала рекордно високі показники. Відновила роботу низка регіональних аеропортів, аеропорт Бориспіль показав рекордний пасажиропотік, у тому числі, й транзитних пасажирів, а також високий прибуток – 1,5 млрд гривень. З осені найбільша та найдешевша європейська авіакомпанія Ryanair почне здійснювати рейси з аеропортів Києва та Львова. Продаж квитків уже розпочато.

Третє – Укрпошта змінюється на краще. Нове керівництво, яке ми залучили до управління одним із найбільших державних підприємств, робить Укрпошту зручнішою для громадян. Нові сервіси, зменшення черг, а також покращення сервісу – це все ми очікуємо вже в найближчому майбутньому. Укрпошта повинна подолати пострадянську спадщину і стати мобільною та сучасною компанією. Працюємо на це.

Щодо неуспіхів – втрачено багато часу. Незрозуміло, чому кадрові питання, особливо щодо призначення фахових людей, тривають по декілька місяців. Тільки нові фахові люди можуть дати нову якісь.

Окрім того, реформа «Укрзалізниці» не відбувається. Найбільша державна транспортна компанія має бути одним із локомотивів національної економіки. Провідним локомотивом. Міністерство оцінює УЗ не з точки зору сучасного стану, а з точки зору того, якою могла б бути компанія сьогодні. На жаль, реформи немає. Склад керівництва УЗ має бути переглянутий, а ситуація на Укрзалізниці має бути предметом розгляду керівництва держави.

Володимир ОмелянVoxConnector спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?