Колективи торфозаводів Чернігівщини борються проти свавілля

Колективи двох торфобрикетних заводів (Смолинського та Ірванцівського) та Чернігівська обласна влада спільно з керівництвом Державного концерну «УКРТОРФ» не можуть позбутися заїжджого керівника ДП «Чернігівторф» Петра Слуценка, який під дахом Міністерства енергетики вчиняє дії не на користь підприємства й трудового колективу.

Допомогти боротися зі свавіллям колектив Смолинського торфобрикетного заводу вирішив звернутися до народного депутата України Антона Полякова.

Адже пройшов певний термін з відтоді, як колектив та керівники обласної влади висунули недовіру діючому керівнику ДП «Чернігівторф» Петру Слуценку.

На початку червня 2020 року відбулося спільне засідання в Чернігівській облраді за участю заступників голів облдержадміністрації та обласної ради.

На зустрічі був присутній і Генеральний директор Державного концерну «Укрторф» Андрій Озерчук, який підтримав вимоги колективу.

Саме цього дня, за результатами засідання, керівники та представники двох торфобрикетних заводів висловили недовіру керівнику Державного підприємства «Чернігівторф» Петру Слуценку.

У Міністерство енергетики та Укрторфу направлені листи-клопотання про звільнення директора ДП «Чернігівторф» та його заступника.

За кілька днів Смолинський торфобрикетний завод відвідав і сам голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко. Він пообіцяв всіляку підтримку заводу.

Однак через добу на завод «висадився» десант силовиків.

Співробітники СБУ, поліції та прокуратури вишукували формальну зачіпку, яка б дала їм можливість реалізувати «кимось» задумане.

Свавілля і безлад вчиняється на очах влади!

Не змогли подолати завод штрейкбрехерами і «тітушками», так вирішили зацькувати «хортами». Кінцева мета зрозуміла — звільнити Валентину Огієнко з посади директора Смолинського торфозаводу і зламати опір. Кінцеве слово все ж за керівниками області, які, сподіваємося, дадуть адекватну оцінку подіям. Сила закону має перемогти!

А поки що на Смолинському та Ірванцівському торфобрикетних заводах ДП «Чернігівторф» ситуація дуже складна.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?