Кінофестиваль мандруватиме Чернігівщиною

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA знову завітає до Чернігівської області.
Найочікуваніша подія року стартує 30 листопада 2017 р. з прес-конференції, що присвячена відкриттю фестивалю, о 11:00, у читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка (м. Чернігів, просп. Миру, 41, 2 поверх).

Фестиваль мандруватиме Чернігівщиною з 30 листопада по 10 грудня 2017 р.

Цьогорічні покази Docudays UA об’єднані темою «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля.
Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті.
Фестиваль пропонує відвідувач(к)ам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції.

Про цьогорічну програму ХІV Мандрівного фестивалю Docudays UA у Чернігівській області, а також численні заходи та інновації фестивалю 30 листопада розповідатимуть учасники прес-конференції:
 Сергій Блєднов – регіональний координатор Docudays UA у Чернігівській області громадська організація «МART»;
 Руслана Бурова – виконавчий директор ГО «МART»;
 Наталія Шляхтур – координатор освітнього напрямку ГО «МART»;
 Катерина Данькова – юрист, координатор програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.

Для довідки:
Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він є неполітичний і некомерційний, проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я,
громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».
Кожного року, восени, Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають з жовтня до грудня (включно). Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.
Місія Мандрівного фестивалю – створювати можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким чином ми сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, ми сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – неполітичний та некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.
Докладніше з програмою регіональних показів можна буде ознайомитись на веб-ресурсах Громадської організації «МART», Чернігівського громадського комітету захисту прав людини а також на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?