Кіно проти корупції та виставка антикорупційного малюнку — у Чернігові

У Чернігові відбуваються покази фестивалю «Кіно проти корупції» та виставка антикорупційного малюнку.

Демонстрація фільмів та виставка малюнків відбувається у КП “Обласний молодіжний центр” (колишні назви — "Кіно-культурий художній центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді», кінотеатр ім. Щорса), усі покази безкоштовні.

Мета фестивалю «Кіно проти корупції» – показати проблему як загальнолюдське явище, з яким варто боротися. Глядачам представлені європейські фільми та підбірка журналістських розслідувань, які досліджують природу корупції – від неприкритого зловживання владою політиків та корпорацій до негучних побутових конфліктів. Проведення кінофоруму в Чернігові у рамках всеукраїнського проекту ініціювали ряд громадських організацій за підтримки обласної влади. Покази тривають два дня — 30 та 31 жовтня.

Також у фойе круглої зали проходить виставка дитячого та юнацького малюнків, які подані на обласний художній конкурс «Мистецтво – проти засилля корупції».

Є досить чітка залежність від рівня корупції в країні та рівнем життя громадян цієї країни.

За інформацією міжнародної організації Transparency International у 2016 році Україна посіла 131-е місце зі 176 позицій у рейтингу сприйняття корупції. Найменш корумпованими є Данія, Нова Зеландія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Сінгапур, Нідерланди, Канада та Німеччина. Нескладно зробити порівняння та висновок, що в менш корумпованих країнах доходи та якість життя вищі.

Проведені заходи – покази кінофестивалю та юнацьких антикорупційних малюнків – спрямовані на зміни у свідомості суспільства та сприянню збільшення поваги до закону та права» — зазначив голова громадської організації «Чернігівська правозахисна спілка» під час відкриття кінопоказів та виставки малюнків.

Сторінка фестивалю «Кіно проти корупції»

Сторінка конкурсу «Мистецтво проти засилля корупції»

Фестиваль є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне) і реалізується за дружньої підтримки Міністерство закордонних справ ФР. Інформаційна підтримка: Transparency International Ukraine, Центр протидії корупції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?