Кількість померлих працівників зменшилась на 3,4%

За підсумками перших семи місяців 2020 року Фонд соціального страхування України надав допомоги на поховання родинам 6 254 застрахованих осіб, які померли у період трудової діяльності та чия смерть не пов’язана з виробничими факторами. Це на 3,4% менше, ніж за той же період 2019 року.

Допомоги були виплачені сім’ям померлих або особам, які здійснили поховання, у розмірі 4 100 гривень. Загалом у січні–липні поточного року на цей напрям фінансування було направлено 25,641 млн гривень.

Як повідомили у виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, призначення допомоги здійснюється на підставі свідоцтва про смерть.

Такий документ видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів громадянського стану, виконавчим органом сільської, селищної чи міської (крім міст обласного значення) ради та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або оригіналу довідки про смерть, виданої для отримання допомоги на поховання.

Також упродовж січня–липня ФССУ відшкодував вартість поховання 29 потерпілих на виробництві, чия смерть настала внаслідок нещасного випадку під час виконання професійних обов’язків або профзахворювання. На це направлено 76,3 тисячі гривень.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?