Кіборги з людським обличчям 

25 березня в Чернігівській центральній міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського відбулась презентація книги Тетяни Пакалюк «Кіборги з людським обличчям».

Пакалюк (1)Героями новел, зібраних у цій книзі, є наші земляки – чернігівці: 16-річний кулеметник Олексій Бура, 27-річний штурмовик Роман Стеценко та 52-річний розвідник Володимир Мозговий (Роман та Володимир і зараз перебувають в АТО).

Про ідею створення книги розповіла сама авторка. У своїй книзі Тетяна Пакалюк шукає відповідь на головне запитання: що спонукає українців різного віку, різних професій та світоглядів добровільно ставати на захист своєї Вітчизни?

Родзинкою заходів став виступ Тимофія Зезюлькіна із Носівки, який виконав свій музичний твір у стилі реп, в якому розкрив характер сьогоднішньої російсько-української війни і агресивно-ворожу суть Російської держави щодо нашої держави.

Цікавим для гостей сюрпризом було те, що на заходи запросили й одного з героїв книги Олексія Бура, який у шістнадцять років пішов на Донбас боронити свою країну…

Авторка «Кіборгів…» подарувала свої книги Олексію та родинам інших «атошників», про яких йдеться книжці.

− Є люди-шлунок, а є люди-душі. Якщо візьме мою книжку людина-шлунок, вона нічого й не зрозуміє, − підкреслила Тетяна Пакалюк.

Тетяна Пакалюк розповіла присутнім не лише про героїв своєї книги, а й про власне бачення щодо подій, які відбуваються нині в нашій країні. З болем вона розказала, як сьогодні неподалік столиці нашої України не однозначно сприймають українське, і це – не на Донбасі!

− Я була вражена, коли побула нещодавно в м.Славутич. В українській школі міста із задоволенням почитали книгу «Кіборги з людським обличчям», − повідала Тетяна Покалюк. − Навіть учора на місцевому відеоканалі вони організували флеш-моб на підтримку наших воїнів в АТО, всі діти прийшли в національних вишиванках, вітання записувались нашим воїнам… А от в російській школі Славутича в штики прийняли цю книжку! Я була шокована! Адже це теж наші українські діти, це теж наша українська школа, але вона – російськомовна. Тобто, туди батьки своїх діточок віддали, мабуть через те, що особливо шанують і російську мову, і Росію… Я була від того в шоці! От так-то: живемо в Україні, а про українських хлопців читати не хочемо! Тому що не сприймається ця книга, як наша, як про наших воїнів. Виявляється, що тут, в Україні, ці наші хлопці для когось чужі? 

Тетяна Покалюк почитала свої власні твори, які увійшли до її книги «Кіборги з людським обличчям». Ця книжка розрахована, як зазначила її автор, для середнього і старшого шкільного віку. Але той, хто візьме її до рук, ще навіть не читаючи, відчує особливий українсько-патріотичний дух, який притаманний більшості українців, своєрідну енергетично-позитивну ауру, що врізується у свідомість... От через те, напевно, її й не хочуть брати до своїх рук в «українських» школах з російським викладанням. Цікаво б подивитися – а, може, там вивчають і історію, написану російськими фахівцями?

Якби там не було, а дух український – не зламати! Про це у новій книзі Тетяни Пакалюк.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?