«Кіборг» прибув з війни і потрапив у біду!

КіборгМій хороший друг, який є бійцем одного з добровольчих батальйонів (через делікатність ситуації не буду озвучувати назву підрозділу), перебуваючи «на гражданці» під час ротації, потрапив у дуже неприємну ситуацію, можна сказати, навіть дуже складну. Він став учасником бійки із застосуванням холодної зброї. Оскільки ця справа набула нечуваного резонансу, бо серед постраждалих є радник голови ОДА та СБУшник, то від неї відмовляються адвокати.

Олегу 19 років і з малку він виховувався без батька. З 15-ти років він виховувався в колі патріотів − нічні вилазки, тижневі вишколи, націонал-патріотичні акції, лекції зробили із нього переконливого патріота. Він є одним із тих, хто наближав Майдан, а коли все почалося, то не пропускав жодної гарячої точки. Пройшов Майдан до кінця — аж до здачі КМДА та дискредитації владою тих, хто лишився стояти і добиватися правди. Одразу ж після цього він пішов освоювати навики війни. Досвідчені інструктори, постійні польові виходи, стрільби — все було надзвичайно круто як для молодої людини, але він рвався на війну. Вже навіть не пригадую скільки часу він воював у гарячих Пісках, коли туди навіть військова техніка не доходила, потім Донецький аеропорт, який треба було заслужити, потім ротація, знову Піски і знову ротація. І тут така ситуація...

Мамі вдалося знайти кваліфікованого юриста, який представлятиме сторону захисту, одначе він коштує немалі гроші. 5 тисяч доларів — непідйомна сума для матері бійця-добровольця. Звісно, ми з друзями порилися по загашниках і перекинули першу зібрану нами суму (4 тисячі гривень), але цього замало. Тому взиваю до всіх патріотів, яким не байдужа доля людини, що пішла у такому юному віці захищати Україну, взиваю і прошу про допомогу. Як кажуть, з кожного по копійці і бідному сорочка. Поки що Олега залишили на два місяці під вартою. Шанси визнати його невинним — чималі. У будь-якому разі ми маємо зробити все для того, щоб патріоти не сиділи по тюрмах, а були там, куди їх кличе серце та обов'язок перед Батьківщиною.

Допомогу збирає моя дружина: 5211537309037625 Назаренко Наталія.

У кого є можливість допомогти з адвокатом у Льовові також буду надзвичайно вдячний.

Віталій НАЗАРЕНКО, м.Чернігів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?