Кіберполіція попереджає і радить: як вберегтися від хакерської атаки

Якшо ваші комп`ютерні системи вражаються від атак хакерів, необхідно виконати певні дії.

Про це в − інструкції від кіберполіції Чернігівщини.

Насамперед необхідно негайно від'єднати комп'ютери від Інтернету та внутрішньої мережі.
За попередньою інформацією, масштабна кібератака в Україні сталася через втручання в функціонування комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені вразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB.
Кіберполіція радить у випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів, які працюють у комп’ютерних мережах, негайно від’єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі).
З метою запобігання випадків несанкціонованого втручання в роботу (в залежності від версії ОС Windows) встановити патчі з офіційного ресурсу компанії «Microsoft».
Крім того, потрібно переконатися, що на всіх комп'ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур. За необхідністю потрібно встановити та оновити антивірусне програмне забезпечення.
Також для зменшення ризику зараження слід уважно ставитися до всієї електронної кореспонденції, не завантажувати та не відкривати додатки у листах, які надіслані з невідомих адрес. У випадку отримання листа з відомої адреси, який викликає підозру щодо його вмісту, зв’язатися із відправником та підтвердити факт відправки листа.
Зробити резервні копії усіх критично важливих даних.
За всіма випадками необхідно звертатися з повідомленнями до поліції для негайного реагування на кіберінцидент.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?