Хто на Чернігівщині будуватиме дороги?

Як заявили в Уряді, вже цього року мають відбуватися капітальні ремонти автодоріг по всій країні. Сума для держави рекордна — планують використати 86 мільярдів гривень. Не дивно, що на цей «бюджетний пиріг» вирішать зазіхнути і не чисті на руку ділки.

За повідомленням в телеграм-каналі народного депутата Антона Полякова, на Чернігівщині вже з’ явилася Вінницька фірма-«прокладка» «Автострада», що належить Максиму Шкілю. Ця фірма є гаманцем для його кума, колишнього міністра Омеляна. Антон Поляков описав цю появу так:

«В преддверии анонсированого Гончаруком грандиозного строительства дорог на 86 млрд,всплыла крайне любопытная информация, которой обязан поделиться с вами. Оказывается, в схеме по освоению миллиардов уже определён один из основных участников в лице ООО “Автострада”. Для понимания всего происходящего отмечу, что данное ООО было создано в 2016 году, как раз под назначение Гройсмана Премьером и сразу же стало основным в освоении денег по Винницкой области. “Автострадой” владеет такой себе Максим, но не Микитась, а Шкиль, которого не без оснований считают кошельком Гросмана-Луценка-Омельяна. С “гиперлупером” Омельяном они кстати кумовья. По информации из открытых источников, в период премьерства Гройсмана, “Автострада” с лёгкостью выигрывала все тендеры, с космической ценой строительства дорог в 23 млн грн за километр. Более того отмечу, что представители данного ООО уже изучают проекты и на моей родной Черниговщине и проводят переговоры с ОГА.
На завершение напомню эпизод с сериала «Слуга народа», где Голобородько боролся с дорожным распилом. Так вот, в реальности “слуги” Народа с распилом не собираются бороться. Да и смотря на эту историю с Винницкой “Автострадой”, фраза “Я ваш приговор”, уже не актуальна».

Згідно оприлюдненої інформації, вже зараз представники «Автостради» ведуть перемовини з Чернігівською ОДА та вивчають плани майбутніх будівельних робіт. Більш того, за інформацією видання «Новини Чернігівщини» голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко нібито вже зустрічався з кандидатом на посаду керівника управління капітального будівництва, якого рекомендували саме в «Автостраді».

Як повідомляє видання newch.news, колишній керівник УКБ при Чернігівській ОДА Андрій Тишина, який успішно «розпилив» 500 мільйонів бюджетних коштів, був звільнений за згодою сторін, без будь-яких наслідків. Наразі ця посада є вакантною і дуже привабливою з огляду на виділені Урядом мільярди, що мають зайти вже цього року.

На фото: дорога від с. Нова Басань до с.Білоцерківці, Бобровицький район, Чернігівщина

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?