Керівники територіального ДБР відсторонені від служби

Керівництво теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, відсторонено від займаних посад.

Керівництво територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, керівник слідчого підрозділу ДБР та слідчі, які причетні до вилучення військової техніки,  в рамках розпочатого службового розслідування відсторонені від займаних посад.

Також Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань окрім кримінального провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР та СБУ під час вилучення військового майна (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України) розпочато  кримінальне провадження за фактом можливої диверсії (ст. 113 Кримінального  кодексу України).

НАГАДАЄМО, що напередодні співробітники Державного бюро розслідувань влаштували обшуки в трьох зенітних ракетних бригадах Повітряних сил України – в Хмельницькому, а також в Одеській та Херсонській областях. Такі заходи здійснені саме тоді, коли впритул кордону України, Російська Федерація влаштувала військові навчання-маневри.

Того ж дня, пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ заявила у Facebook, що ДБР вилучило обладнання, яке забезпечує систему протиповітряної оборони країни.

Обшуки в частині А2860 в місті Хмельницький пройшли 1 липня.

«На підставі постанови судді Хмельницького міськрайонного суду Баєва, в рамках кримінального провадження... слідчими складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) і відповідну супровідну документацію», – йшлося у повідомленні.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?