Керівникам Чернігівської облради підвищили зарплату

Днями відбулося пленарне засідання десятої сесії Чернігівсьокї обласної ради. Її голова Ігор Вдовенко поспілкувався з журналістами.

– Ігоре Станіславовичу, ви задоволені сьогоднішньої сесією обласної ради?

– Так, задоволений. Наша сесія пройшла в звичному, конструктивному режимі, за виключенням деяких моментів, але я вважаю їх робочими. Отож усе гаразд.

– Вітаємо вас із підвищенням зарплати!

– Справа в тому, що була урядова постанова про збільшення зарплати працівникам органів місцевого самоврядування. Тобто це – не моя ініціатива. Але зміна заробітної плати голови обласної ради та його заступників вимагає голосування депутатів на сесії, що й відбулося... Втім, ви ж усі бачили – ані я, ні Валентин Мельничук, ані Арсен Дідур, – ми ж наразі не голосували, коли вирішувалися саме ці питання. Просто є така постанова Кабміну, і її потрібно виконувати... До речі, я навіть не знаю зараз точно, скільки отримуватиму, чесно. Адже раніше мені навіть неетично було цікавитися про це. А ось тепер уже, коли рішення ухвалене, можна дізнатися в бухгалтерії, – посміхається.

– Депутати обласної ради сьогодні не підтримали відставку Ірини Ральченко з посади директора Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана. Також не було прийнято на сесії рішення щодо відставки керівника Новгород-Сіверського історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» Миколи Сугоняки. Отож не вдалося призначити їх наступників. Що далі? Як вирішуватиметься ця ситуація?

– Зараз ці люди – Ірина Ральченко та Микола Сугоняко – залишаться виконувати свої обов’язки – очевидно, до наступної сесії... Я вважаю так. Це, якщо вони самі, добровільно, не виявлять бажання написати заяви – про свою відставку.

– Депутати сьогодні вкотре не погодилися з пропозицією Державної служби геології та надр України надати без проведення аукціонів спеціальні дозволи на користування надрами в районах Чернігівщини – товариствам «Надра Девон», «Надра Енергія», «Надра Мінералс» та Надра Наука»...

– Взагалі, склалася ось така ситуація, що надання дозволів на розробку нафти та газу в Україні взяли на себе в Києві... Фактично, якщо з’являється якась фірма чи товариство, що бажає цим займатися, й обласна рада в будь-якому регіоні України не дає згоди, то в Києві можуть навіть надати згоду самі, без погодження з місцевою владою... Звісно, нас це не задовольняє! Тож на Чернігівщині має бути підприємство, яке цим реально займатиметься. І, по суті, воно створене. Визначено керівника, котрий займатиметься питаннями штатного розкладу, статуту тощо, – тобто всім тим, що зараз необхідно для функціонування цього підприємства. Затягування в даному питанні не буде. І я це цілком підтримую, бо ця справа має бути під контролем нашої громади.

– На сесії ухвалено звернення до вищих органів влади щодо скасування Концепції реформування державних лісогосподарських підприємств (по суті, приватизації лісового господарства). А як ви особисто до цього ставитеся?

– Моє ставлення – негативне, і я це підтвердив своїм голосуванням. Бо на даному етапі цей процес може призвести до втрати лісової галузі і доходів від неї.

Сергій ДЗЮБА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?