Керівник поліції Чернігівщини відреагував на слова мера

Під час чергової квітневої сесії Чернігівської міської ради 28 квітня Владислав Атрошенко звернувся до поліції та інших контролюючих органів «не виконувати тупо вказівок» і, зокрема, які стосуються карантинних обмежень, що пов`язані з COVID-19. Про це ми писали у статті «Очільник Чернігова закликав поліцію не виконувати тупо вказівок».

На адресу редакції надійшла відповідь від керівника обласної поліції Володимира Нідзельського. Розміщуємо статтю в оригіналі.
Пане Владислав Атрошенко!
Маю відреагувати на сьогоднішні ваші закиди в бік поліції щодо виконання нами, як ви виразилися, «тупих вказівок».
Повідомляю, що в країні діють державна, обласна та міська комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації. Саме цими комісіями приймаються рішення щодо карантинних обмежень, а поліція – лише один з органів, який контролює дотримання цих рішень.
Щодо вашої цитати «Справжній керівник не той, який тупо виконує всі вказівки, а той, який вчасно може їх зупинити», повідомляю: у Чернігові ця комісія засідає під головуванням вашого заступника. Відтак поліція Чернігова виконує ті рішення, що ухвалені вашою командою, зокрема.
Наостанок підкреслю, що поліція Чернігівської області працює виключно в правовому полі щодо дотримання карантинних обмежень.
Основним приорітетом поліції є широка роз’яснювальна робота, а до відповідальності правоохоронці притягають виключно злісних порушників карантину.
Володимир Нідзельський, начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?