Казахстан жорстко відповів Росії на її обвинувачення

Казахстан протиставив розумні аргументи звинуваченням російських журналістів і політиків проти цієї країни.

— Ми маємо право викладати свої думки так, як вважаємо за потрібне, — заявив журналіст Таніл Берген на відеоканалі TANIRBERGEN. — Казахстан — незалежна країна, тож ми самі вільні визначати якою графікою — латиницею чи кирилицею — можемо користуватися у викладі власних думок та висловів.

Автор зазначає, що в ситуації, що склалася, громадяни волелюбної країни, яким є Казахстан, не зобов'язані кудись ходити і перед кимось звітувати. Тим більше, що більшість тюркських держав пишуть не на кирилиці. Чому казахстанці повинні бути прив'язані тільки до однієї країни? Адже латиниця розкриває найширші перспективи перед Казахстаном.

Автор і ведучий програми Tanil Bergen дивується (ще й дивується) звинуваченням росіян і справедливо відповідає: «Чому тоді в самій Москві на кожному кроці розміщені вивіски на латиниці? Може все таки досить вчити інші держави як їм діяти і на якій мові викладати свої думки?»

Tanil Bergen акцентує свою увагу на тому, що Росія сьогодні уподібнюється поганій порадниці: з ким дружити. який одяг носити, що говорити, як посміхатися, як сумувати ...

До теми. Так і хочеться росіянам сказати: невже ви не бачите і не чуєте, що вас вже зневажає весь світ за вашу ненаситність, кровожерливість, ворожість. І якщо вже говорити як є насправді, то українського фашизму не існує (в Україні не вбивають тих, хто розмовляє російською мовою, як про це привселюдно просторікують російські телеканали). А є реальний російський фашизм, який уособлюють в Росії як «російська весна». Адже не українці, наприклад, увійшли в Росію винищувати росіян. Саме росіяни вторглися віроломно на територію суверенної держави і калічать-вбивають українців, та й не тільки українців, а всіх тих, хто захищаючи нашу країну, прагне звільнитися від колоніального гніту російської імперії і бажає своїм народам свободи і процвітання, але без фашистської Росії. Хочете, щоб Вас по-справжньому поважали? Займіться нарешті своїми проблемами — їх у Вас, ой, як багато! Наводьте порядок у своїй власній країні, поки вона ще не потонула у власному військовому атомі.

Пряма мова:

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?