Касаційний суд залишив вирок — 10 років колонії за вбивство

Суд касаційної інстанції підтвердив позицію прокурора щодо  призначеного покарання за вбивство.

зброяПро це редакцію повідомили у відділі зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації прокуратури Чернігівської області.

   Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишено без задоволення касаційні скарги засудженого та його захисника, а рішення судів першої та апеляційної інстанцій без змін.

Встановлено, що в листопаді 2012 року засуджений, перебуваючи на сходовому майданчику одного з будинків у м. Чернігові, на ґрунті особистих неприязних стосунків, через нібито порушення потерпілим порядку умов проживання, умисно із застосуванням вогнепальної зброї заподіяв смертельні поранення потерпілому, який загинув на місці події, та середньої тяжкості тілесних ушкоджень іншому.

За такі дії вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова, залишеним апеляційним судом без змін, зловмисника визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст.115, ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, замах на вбивство) та призначено покарання –10 років позбавлення волі.

Суд касаційної інстанції не визнав обґрунтованими доводи засудженого та його захисника щодо істотного порушення судами вимог кримінального процесуального законодавства та залишив рішення судів попередніх інстанцій без змін.   

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?