Карантин: нова загадка…чи брехня від уряду

Як відомо, 22 квітня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні ще на 17 днів, тобто після запланованого досі 24 квітня – по 11 травня включно.

Основною мотивацією стало те, що так званий «пік епідемії» в нашій країні теж «перенесено» – очікувалося, що це будуть 20-і числа квітня, тепер «очікується» – що 3 – 8 травня.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Уряд щодо «піку» спирався на моделювання Національної академії наук та дані Міністерства охорони здоров`я. При тому, що ж таке «пік» – уряд так і не роз`яснює.

Якихось особливих змін у режим карантину уряд не вніс. Навіть щодо анонсованого скасування безглуздих заборон виходити в парк, на природу, хоч би й у10-ти масках, чи заборони взагалі виходити з дому людям, старше 60-ти років.

Обидві ці дикунські, неконституційні заборони були введені з 6 квітня при попередньому продовженні карантину. Але що далі?

А далі прем`єр Шмигаль заявив, що уряд має «чіткий план виходу з карантину» з 5-ти етапів. І першим буде кінець карантину 12 травня, якщо за попередні 10 днів відсоток нових випадків захворювання (чи зараження – у нас все ніяк не внесуть ясність щодо цих понять) не перевищуватиме 5 %. Але здається, уже всім стало очевидно, що насправді в країні ніхто не знає, скільки з`являється нових хворих, а можна говорити винятково про кількість ВИЯВЛЕНИХ хворих. І ця кількість прямо пропорційна кількості ОБСТЕЖЕНЬ, тестувань.

Ось і станом на 22 квітня, МОЗ заявило про 6592 хворих і про 67520 тестувань. Пропорція була і залишається тою ж: визнається хворою приблизно одна людина на 10 тестувань. І це тестування в руках влади: скільки захочуть – стільки й тестуватимуть. Тим паче, уряд сьогодні оголосив про намір «поступово збільшувати кількість тестувань». Тестуватимуть завтра по 5 тисяч людей – виявлятимуть по 500 хворих щодня. Тестуватимуть з початком травня по 6 чи 7 тисяч щодня, виявлятимуть по 600 чи 700 хворих на день. Резерв для тестування є.

Понад 600 тисяч українців повернулися з-за кордону після початку карантину. Також всі, хто зачхав і закашляв, всі, кому більше 60-ти років, всі, хто має хронічні хвороби, а таких – мільйони То про яку «динаміку», які відсотки МОЖНА ТУТ ТОРОЧИТИ? Схоже, влада в ручному режимі веде регулювання «кількості хворих». Не виявлення їх, а ВСТАНОВЛЕННЯ на якому завгодно рівні, на тому, який потрібен на даний момент.

А епідемія отупіння народонаселення триває, у тому числі нашої так званої національної еліти.

Петро Антоненко,

редактор газети «Світ-інфо»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?