Канал торгівлі людьми, яких вивозили до Китаю, ліквідовано

5 лютого в міжнародному пункті пропуску для авіаційного сполучення «Бориспіль» в результаті проведення спільних слідчих дій міжрайонного оперативно-розшукового відділу (з місцем дислокації в м. Чернігів) ОРУ Північного регіонального управління та співробітників Головного управління Нацполіції в Чернігівській області припинено діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми.

Під час проведення спеціальних заходів правоохоронці попередили спробу вивезення 2 громадянок України до Китайської Народної Республіки з метою сексуальної експлуатації та затримали організатора злочинного угруповання. Вказані процесуальні дії були реалізовані складом міжвідомчої слідчо-оперативної групи на заключній стадії документування скоєння тяжкого злочину.

В рамках кримінального провадження за ст. 149 Кримінального Кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» встановлено, що зловмисник діючи за заздалегідь розробленим злочинним планом вербував для сексуальної експлуатації в Китайській Народній Республіці мешканок Чернігівської області, що мали певні матеріальні негаразди та привабливу зовнішність.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюється повне коло потерпілих від протиправної діяльності зловмисника, вирішується питання про обрання для організатора злочинного бізнесу запобіжного заходу.

Олександр ДУДКО, помічник начальника прикордонного загону

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?