Ізраїль отримав від Росії попередження через Україну

Радіостанція «Галей ЦАХАЛ» повідомила з посиланням на анонімні джерела в МЗС РФ, що Москва розгнівана ініціативою депутата і загрожує різким погіршенням відносин з Ізраїлем, якщо законопроект буде затверджений Кнесетом.

Депутат Кнесету Акрам Хасон (партія «Кулану») представив на розгляд Кнесету законопроект, що оголошує 6 грудня офіційним днем ​​пам'яті жертв Голодомору, який депутат оголошує актом геноциду.

У поясненнях до закону стверджується, що Голодомор був спланований «радянською владою, аби нанести удар по українській нації і українській національній ідентичності».

У вересні 2016 року група українських громадських діячів передала групі депутатів Кнесету, що знаходилися на Україні, звернення з проханням визнати Голодомор актом геноциду.

Видання NEWSru.co зазначає: в оточенні депутата Акрама Хасона пояснили, що ідея законопроекту виникла у нього після візиту на Україну в рамках делагації депутатів Кнесету від комісії з питань внутрішніх справ в грудні 2017 року.

«Депутат Хасон відвідав музей Голодомору і залишився під глибоким враженням, і це спонукало його ініціювати цей закон», — заявили наближені до Акрама Хасона депутати.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?