Із Луганська українській владі передали 42 засуджених

Щойно у містечку Щастя українська сторона забрала наших засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Про це повідомила на своїй сторінці у facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

«Вони самі, через рідних і близьких людей або ж за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій Урядом України території», — зазначає омбудсмен.

Загалом, як зауважує Денисова, інституція Уповноваженого отримала близько 1000 звернень з проханням про переміщення. Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Сході України, що відбувалися у Мінську.

Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали українській стороні 42 особи. Також були передані їх кримінальні справи.

«Хоча ще раз наголошую: ми готові прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території», — підкреслила Людмила Денисова.

Це перший випадок передачі ув’язнених з непідконтрольних територій Луганської області.

Фото: Facebook/Людмила Денисова

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?