«Історії українських воїнів» представили у Чернігові

У Чернігівській бібліотеці ім. М. Коцюбинського до Дня Збройних сил України представили книги із серії «Історії українських воїнів».

Американець із позивним «Техас», який проміняв службу в морській піхоті США на український Донбас, німець, грузини, вірмени, азейбарджанці... Усі вони прийшли воювати за незалежність нашої держави пліч-о-пліч з українцями. Усі вони – герої серії видань серії «Історії українських воїнів», реалізованих журналом «Військо України».

У презентації взяли участь військові журналісти (Валентин Буряченко, Олег Яновський-Шпак, Тетяна Миргородська), волонтери, вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військовою підготовкою, небайдужі містяни.

«Роботу нашого прес-центру в зоні АТО ми розпочали з того, що розмовляли з жителями, пояснювали, що ми не криваві бандерівці, які розпинають хлопчиків. А люди були налякані, настільки були зазомбовані російською пропагандою, – розповідає головний редактор журналу «Військо України» полковник Валентин Буряченко. – Насправді лінія розмежування проходить в головах людей».

Неодноразово співробітникам прес-центру доводилося викривати російських шпигунів, які під виглядом журналістів намагалися проникнути у розташування українських військ. Доводилося проводити роз’яснювальну роботу і з українськими журналістами, аби відучити їх давати репортажі з прив’язкою до місцевості. Адже цим користався ворог, який теж дивився українські новини.

«Коли я вперше приїхав в Авдіївку, потрапивши з мира у війну, це був просто переворот свідомості. Насправді люди та Донбасі на нас чекають, там є справжні патріоти. А бути патріотом в таких умовах значно важче, ніж в тилу», – говорить військовий журналіст Олег Яновський-Шпак.

Книги з серії «Історії українських воїнів» безкоштовно передані в усі міські бібліотеки і, зокрема, шкільні.

Також під час презентації, яка проходила напередодні Дня волонтера, привітали чернігівських волонтерів за їхню самовіддану працю.

Олена Терещенко. Фото Віктора Марченка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?