Інструктори-волонтери проводять бойовий вишкіл з володіння зброєю

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують нарощувати бойовий вишкіл володіння стрілецькою зброєю з інструкторами волонтерської групи Романа Доніка.

В районі проведення ООС тривають заняття з вогневої підготовки зі спеціалістами ДШК мотопіхотних та механізованих підрозділів, до проведення яких залучаються інструктори волонтерської групи Романа Доніка.

Триденні курси для бійців проводяться з метою підвищення ефективності володіння та прицільності стрільби на великі відстані – від 800 до 1500 метрів, а з використанням оптики — понад 1,5 км.

— Під час занять військовослужбовці виконують вправи з пристрілювання ДШК на відстані 100 метрів з метою досягнення одноманітності прицілювання, — розповів заступник командира частини Олексій, —здійснюють одиночні постріли для поліпшення максимальної прицільності та вражання цілі з першого пострілу. Також удосконалюються знання матеріальної частини, принципу роботи кулемета та навичок виконання стрільби одиночним пострілом.

До занять залучаються інструктори з волонтерської групи Романа Доніка, які досконало знають усі параметри ДШК та мають досвід його застосування у бойових умовах. Ці знання під час курсів вони передають військовим.

Як зазначив інструктор-волонтер Роман Донік, ДШК – дуже точна, безвідмовна, мобільна і ефективна зброя, пробивна здатність набою не має аналогів і за ефективністю значно перевершує як вітчизняні так і багато зарубіжних аналогів. Колектив патріотів-однодумців за останні роки провів велику роботу щодо модернізації ДШК. Модернізований ДШКМ-ТК (модернізований, з тактичним комплектом) має удосконалений новий дульний тормоз-компенсатор, сошки і прикладну систему, які виготовляються для ЗСУ вже серійно і є на озброєнні у багатьох підрозділах ОС.

— Ми ґрунтовно вивчили матеріальну частину зброї, кожну деталь розглядали окремо, дізналися як уникати помилок під час обслуговування та застосування кулемета, — розповів про ефективність курсів сержант Микола. — Багато воїнів стріляли з ДШК ще з 2014 року, але мало хто знає як правильно і значно краще це робити. Я суттєво підвищив свої знання і в майбутньому ефективність зброї в моїх руках помітно підвищиться.

Практичні заняття з військовослужбовцями проводяться як на полігоні так і на бойових позиціях, де поетапно розглядаються дії кулеметника в бою за різних ситуацій і обставин. Майстерне використання зброї — це не тільки ураження ворога, а й збережені життя і здоров’я військових.

Олександр Парій, підполковник 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?