І вітали, і відзначали, і святкували... у Чернігові

037 грудня в конференц-залі обласної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня місцевого самоврядування, участь в якому взяли голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч,

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, депутати обласного представницького органу, очільники районних рад, міські, селищні та сільські голови, керівники об'єднаних територіальних громад, представники громадськості та засобів масової інформації.

04З вітальним словом до присутніх звернувся голова обласної ради Ігор Вдовенко. В своєму виступі він наголосив, що місцеве самоврядування завжди було і лишається потужним знаряддям народовладдя та відіграє важливу роль у суспільному житті, складаючи невід'ємну частину державного устрою. Разом з тим голова обласної ради зазначив, що самоврядування — це механізм, який повинен розвивати державу знизу, маючи всі необхідні права і можливості для власного розвитку. А для цього необхідне затвердження відповідних змін до Конституції України та низки законодавчих актів, які визначать розподіл повноважень на зміцнять місцеве самоврядування в Україні.

05– Ми повинні чітко усвідомити: альтернативи децентралізації нема. Лише тоді, коли громада розпоряджатиметься своїми власними ресурсами, вона зможе розвиватися, ставати успішною, а люди будуть заможними, – зазначив Ігор Вдовенко та зупинився на позитивних зрушення в реформуванні системи влади на місцях, зокрема, новостворених територіальних громадах, які вперше в історії України об'єдналися добровільно на основі нового чинного законодавства.

06У своєму виступі очільник обласного представницького органу Ігор Вдовенко висловив переконання, що діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади і в подальшому буде спрямована на ефективне розв'язання нагальних проблем, підвищення життєвого рівня наших людей. За його словами цьому сприятиме і оновлення керівного складу районних рад та депутатського корпусу області нинішнього скликання, яке відбулося під час недавніх виборів до місцевих рад.

07Назвавши демократичні вибори однією з умов утвердження європейського самоврядування в Україні, керівник наголосив, що в органи місцевого самоврядування Чернігівщини прийшли відповідальні, збагачені життєвим і фаховим досвідом люди.

08Вітаючи присутніх із професійним святом, голова обласної ради побажав народним обранцям та працівникам органів місцевого самоврядування міцного здоров'я, добробуту й злагоди, нових успіхів у справі служіння своїй громаді, рідному краю і всій Україні.

09За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування Ігор Вдовенко нагородив Почесними грамотами обласної ради та нагрудними знаками до них голову Талалаївської районної ради Юрія Дзюбана, провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення управління комунального майна обласної ради Людмилу Корж, заступника начальника юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Ольгу Лазаренко, голову Семенівської районної ради Василя Малковича та головного спеціаліста аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Тамару Цибульську.

Учасників урочистого заходу також привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч. Він відзначив активну громадянську позицію депутатів місцевих рад та вручив найвищу нагороду Чернігівщини — спільну грамоту обласної державної адміністрації та обласної ради заступнику керівника апарату, начальнику загального відділу виконавчого апарату обласної ради Олександру Антоненку та нагородив окремих працівників самоврядних органів Сіверського краю відзнаками обласної державної адміністрації.

Із професійним святом учасників зібрання також привітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова обкому профспілки працівників державних установ України Микола Петренко, голова Талалаївської районної ради Юрій Дзюбан.

Святковим подарунком до Дня місцевого самоврядування для присутніх на урочистостях стало музичне вітання від академічного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Click to enlarge image 12.JPG

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?