Губернатору Одещини доповідатимуть про розслідування трагедії щопонеділка

Керівник ОДА Максим Степанов вимагає оперативного розслідування пожежі на території табору «Вікторія». За його словами, усі причетні до загибелі дітей повинні бути притягнуті до відповідальності.

Про це він заявив під час брифінгу після позачергового засідання техногенно-екологічної комісії та надзвичайних ситуацій ОДА, повідомили редакції у прес-службі Одеської  облдержадміністрації.

«Прокуратура разом з Національною поліцією мають провести слідчі дії у максимально стислий термін. Під час кожної апаратної наради щопонеділка мені будуть доповідати, на якій стадії знаходиться слідство. Дуже важливо зробити висновки, щоб уникнути повторення трагедії», — зазначив Максим Степанов.

За ініціативи Максима Степанова терміново будуть підготовлені зміни до законодавства щодо перевірок закладів відпочинку, щоб унеможливити введення в експлуатацію дитячі табори без дотримання норм пожежної безпеки.

«Виконуючи розпорядження голови ОДА про перевірку закладів до літнього сезону у червні 2017 р., ми виявили у таборі «Вікторія» проблеми з автоматичною пожежною сигналізацією. Тоді нами вже був складений відповідний припис, який так і не був виконаний», — підкреслив заступник начальника ГУ ДСНС В Одеській області Михайло Вовк.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня сталося загоряння на території дитячого табору «Вікторія» в Одесі. Рятувальники оперативно прибули на місце події, але роботу з ліквідації полум’я ускладнювала відсутність води у пожежній водоймі. У результаті трагедії 2 дітей загинули, ще 2 надається допомога в обласній дитячій клінічній лікарні. Велися пошуки ще однієї дівчинки. За останньою інформацією ГУ Нацполіції в Одеській області, на місці пожежі було виявлено 3-й фрагмент людського тіла.

Муніципальний дитячий оздоровчий комплекс «Вікторія» розташований на вулиці Дача Ковалевського. Заклад працює впродовж цілого року, а осінньо-зимовий сезон відкрили 4 вересня. У «Вікторії» відпочивали діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти військовослужбовців, що проходять службу в зоні АТО, з сімей тимчасово переміщених осіб, «чорнобильців», а також вихованці дитячих колективів міста.

За фактом трагедії відкрито кримінальне провадження за ст. 270 ч. 2 КК України ( «порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей і майнову шкоду в особливо великому розмірі). Винуватцям загрожує до 8 років ув’язнення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?