Хто звільняється від сплати податку на нерухоме майно?

Хто звільняється від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Консультацію надає заступник начальника управління обслуговування платників — начальник відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Олена Бойко.

При розрахунку податку на нерухоме майно за 2016 рік, якій сплачується в 2017 році, зменшено розмір пільги, яка дозволяє не сплачувати цей податок в межах загальної площі об’єкта житлової нерухомості в порівнянні з попереднім роком:

— для квартир – з 80 м кв. до 60 м кв.

— для будинків – з 150 м кв. до 120 м кв.

— для різних типів об’єктів житлової нерухомості з 230 м кв. до 180 м кв.

Пільга фізичним особам не застосовується, якщо об’єкт житлової нерухомості використовується власником з метою одержання прибутку, а саме: надання квартир в оренду або використання їх в підприємницькій діяльності.

За наявності у власності платника податку об’єкта житлової нерухомості загальна площа яких перевищує 300 кв.м. для квартир та 500 кв.м. для житлових будинків сплачується фіксований розмір податку — 25000 грн один раз на рік за кожний такий об’єкт.

Зокрема, вимогами п.266.4 ст.266 Податкового кодексу України передбачені пільги зі сплати даного податку та п.266.2 ст. 266 визначені об’єкти, які не підлягають оподаткуванню.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?