Хто працює, а хто — ні. Цікава статистика

За результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності у 2017 році економічно активними на ринку праці Чернігівської області були 479,6 тис. осіб віком 15–70 років. Серед них 89% були зайняті економічною діяльністю, решта – не мали роботи (прибуткового зайняття) та при цьому активно її шукали, намагались організувати власну справу та були готові приступити до роботи, тобто відносилися до безробітних.

Про це повідомили редакції в Головному управлінні статистики у Чернігівській області.

Кількість зайнятого населення віком 15–70 років становила 426,1 тис., а рівень зайнятості населення цієї вікової групи, як і в середньому в Україні, – 56,1%. Найвище значення показника зафіксовано в м.Києві (61,8%) та в Харківській області (60,6%), найнижче – у Волинській області (48,8%).

Обсяги безробіття населення скоротилися порівняно з 2016 роком на 0,4 тис. та становили 53,5 тис. осіб. Рівень безробіття серед населення віком 15–70 років становив 11,2% (у середньому в Україні – 9,5%). Вищий, ніж на Чернігівщині, показник рівня безробіття спостерігався у Волинській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Рівненській та Тернопільській областях. Найнижче значення показника зафіксовано в Київській, Харківській областях та в м.Києві.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?