Хто і що перешкоджає розвитку малого та середнього бізнесу

бізнесДо МДО «Депутатський контроль» звернулися представники малого і середнього бізнесу та голови громадських організацій з проханням захистити їх від свавілля столичної влади.

Серед учасників робочої зустрічі – народний депутат, співголова «Депутатського контролю» Геннадій Кривошея (фракція «Народний фронт») та голова Секретаріату МДО Вадим Руденко. Від представників підприємництва були присутні президент ГО «Громадянський Корпус» Роман Солодкий, директор інвестиційної компанії «Містер-Клін» Сергій Бондаренко, глава «Асоціації Київ-МАФ» Віктор Яковіцький та інші.

Підприємці навели десятки фактів, де відбуваються конкретні зловживання структурними підрозділами КМДА, які нібито працюють за дорученням мера міста Києва Віталія Кличка. У результаті цього йде конкретне знищення малого та середнього бізнесу в сфері розміщення тимчасових споруд та зовнішньої реклами у підземних переходах і на зупинкових комплексах.

Геннадій Кривошея зауважив:

Основна проблема розвитку малого та середнього бізнесу в тому, що співробітники Київської адміністрації виганяють людей з їхніх робочих місць, позбавляють підприємців можливості заробляти та працювати у такий складний для країни час. При цьому на цих місцях, де демонтуються або знищуються МАФи, зявляється новий бізнес. А саме – мережа компаній, яка «кришується» тими ж чиновниками.

Також парламентар додав, що, за його підрахунками, київська міська влада за 2015 рік втратила щонайменше 500 млн грн. надходження коштів до бюджету за рахунок знищення малих та середніх підприємств, які сплачували ці податки.

Серед державних установ, що перешкоджають розвитку малого та середнього бізнесу – Департамент благоустрою міста Києва, який займається незаконними нічними демонтажами тимчасових споруд та забирає у людей фактично останній заробіток. Наступні – КП «Київпастранс», КП «Реклама», КП «Київський метрополітен». Останній фактично працював та фінансував систему комунікацій винятково завдяки коштам підприємців.

Президент ГО «Громадянський Корпус» Роман Солодкий зазначив:

− Завдання підприємців показати, що в Києві для малого та середнього бізнесу настав реальний траур. Я особисто казав меру міста Кличку, що ми готові взяти до рук зброю і силою захищати своє. Інших варіантів немає. Адже усі наші запити, прохання та пропозиції так і не отримали зворотної реакції: ми приносимо напрацювання щодо вирішення проблем підприємців, але вони чомусь вирішуються без нашої участі, але за наш рахунок».

У свою чергу директор інвестиційної компанії «Містер-Клін» Сергій Бондаренко додав, що «сьогодні столичною владою здійснюється ціленаправлена політика на знищення малого та середнього бізнесу. Для того, щоб це виправити необхідно змінити ставлення київських чиновників до людей, які, власне, і найняли їх на роботу».

Голова Секретаріату МДО «Депутатський контроль» Вадим Руденко наголосив, що «обєднання однозначно бере під особистий контроль озвучені підприємцями проблеми та готове на законодавчому рівні посприяти вирішенню цього питання, а також дати розголос даній проблемі у засобах масової інформації».

За підсумками зустрічі 11 червня заплановано проведення загальних зборів за участі членів МДО «Депутатський контроль», підприємців малого та середнього бізнесу задля збору фактів і формування шляхів вирішення даної проблеми.

Юлія ЛУЧИК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?