Хто блокує роботу чернігівських торф’яників?

Заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич курує процес знищення торф’яної галузі на Чернігівщині. У цьому переконаний голова первинної профспілки держпідприємства «Чернігівторф» Андрій Страхов. За його словами, Сахневич організовує роботу служб, направлену на блокування роботи двох останніх торфозаводів Чернігівщини, які пережили занепад галузі.

Леонід Сахневич своєрідно привітав працівників філії «Смолинський торфобрикетний завод» ДП «Чернігівторф» із Днем шахтаря. Заступник голови Чернігівської ОДА написав відмову шахтарям у розробці перспективних родовищ, розміром 275 гектарів. Послався чиновник на те, що у держпідприємства відсутній спеціальний дозвіл на розробку родовищ від профільного міністерства, хоча заводчани останні роки працюють за дозволами Чернігівської облради.

Тойота Леоніда Сахневича

«Закон дозволяє проводити видобуток торфу до двох метрів у глибину за рішеннями органів місцевої влади, — пояснює голова первинної профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов. – Чернігівська обласна рада пішла нам на зустріч і ми видобуваємо сировину завдяки рішенню депутатів і всупереч бажанню тих людей, що наклали оком на родовище. Це стосується обох наших заводів – Смолинського та Ірванцівського. Ми не знаємо чому міністерство екології не надає дозволів торфозаводам, — продовжує профспілковий лідер. – Що стосується нашого підприємства, то всі борги реструктиризовано, а це могло бути головною причиною відмови. Від міністерства ми пояснень так і не отримали».

Задля того аби наступний сезон працювати спокійно державне підприємство подало документи на розробку перспективних полів. Втім, чиновники взялися чинити перешкоди.

Так, державна виконавча служба заблокувала рахунок Смолинського торфобрикетного заводу за борги сторічної давнини, а Пенсійний фонд перекриває борг 2015 року за рахунок ново оформлених працівників.

«Новим працівникам пенсійний фонд не зараховує стажу і виплат, — обурюється Андрій Страхов. – Такі дії чиновників є незаконними і порушують «Трудовий кодекс».

На переконання профспілкового діяча, перешкоди з боку чиновників є спланованими, а курує процес особисто заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

«Не так давно, коли Смолинський торфобрикетний зумисне доводили до банкротства і хотіли рейдерським способом загарбати так звані інвестори, а по-суті, луганські бандити з ТОВ «Терма-Груп». Кажуть, що Сахневич отримав від них в якості подарунку вартісний японський автомобіль. Він і досі на ньому катається і робить все аби підприємство не працювало».

Нагадаємо, сумнозвісний заступник Валерія Куліча нещодавно уславився тим, що заснув на урядовій селекторній нараді, чим викликав гнів голови Кабміну Володимира Гройсмана і заледве не позбувся посади.

На першому фото: процес обробки торфобрикету на Смолинському заводі

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?