Грошовитий листопад для податківців Чернігівщини

Майже 765 мільйонів гривень податків сплачено до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини у листопаді.

Про це повідомили у відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби  у Чернігівській області.

В управлінні моніторингу доходів та обліково-звітних систем Головного управління ДФС у Чернігівській області повідомили, що протягом листопада 2017 року до бюджетів усіх рівнів надійшло майже 765 млн. грн. податків. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 18 відсотків.

До державного бюджету, зокрема, надійшло понад 377 млн. гривень. До листопада минулого року спостерігається зростання сплачених сум майже на 13 відсотків в основному за рахунок збільшення сплати податку на додану вартість (+54,8 млн. грн.), податку на доходи фізичних осіб та військового збору (+27 млн. грн.), а також податку на прибуток (+19,8 млн. грн.). Місцеві бюджети усіх рівнів поповнились більш ніж на 387 млн. грн. податків та зборів.

Фактичні надходження листопада минулого року перевищено на 23 відс. або на 73 млн. грн. за рахунок зростання сплачених сум податку на доходи фізичних осіб (+66,8 млн. грн.), плати за землю (+3,6 млн. грн.) та єдиного податку (+12,2 млн. грн.). Як у попередніх місяцях, наповнення державного та місцевих бюджетів в основному відбувається за рахунок сплати поточних зобов’язань – понад 98 відсотків всіх надходжень самостійно сплачено платниками.

Від контрольно-перевірочної роботи та стягнення податкового боргу надійшло 13 млн. гривень. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Чернігівській області у листопаді сплачено 286 млн. грн. Рівень відповідного місяця минулого року перевищено на 37,5 відс. або на 78 млн. грн. за рахунок підвищення рівня мінімальної заробітної плати та від вжитих заходів по залученню до сплати неплатників.

Світлана СТРИЖАК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?