Гроші на садочок, а не на потреби місцевих чиновників – селяни Лихоліток

29 червня громада села Лихолітки Козелецького району, що на Чернігівщині, зібралася, аби не допустити закриття місцевої школи.

У заходах взяв участь і керівник Козелецької місцевої організації Руху «Справедливість». Він був запрошений селянами, що занепокоєні діями місцевої влади, яка, на їх думку, збирається закрити сільську школу.

Про це повідомила голова Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

На сході села також були: голова Козелецької районної держадміністрації – Володимир Швед, Козелецький селищний голова – Олена Дмитренко її заступник, а також начальник відділу освіти районної держадміністрації.

«Влада всіляко запевняла людей, що закриття школи не буде, а планують лише реформувати – з 9-річки на початкову школу (5-річку). І частину приміщень школи відати для дитячого садочку, бо він у аварійному стані і сенсу робити окремо його ремонт немає», – зазначила Оксана Голубова.

Оксана Голубова

Вона повідомила, що люди були категоричні: їм потрібен і садок, і школа. Ще також говорилося про можливість залишити все без змін до наступного року, а спортзал школи, який знаходься серед приміщень дитячого садка – передати у користування садку.

Представники Козелецької «Справедливості» також уважно вислухавши проблеми і думки мешканців села, відвідали садок, лишили селянам свої контактні дані для постійного зв’язку з ними.

«Проблеми з дитячими садками, як у селищі Козелець так і в селах, що входять до Козелецької ОТГ є і вони дійсно потребують якомога швидшого вирішення!» – продовжила Оксана Голубова. – Не є винятком і дитячий садок Лихоліток. Це справді дуже маленьке, старе приміщення, без ремонту, внутрішньої теплої вбиральні».

Керівник Козелецької місцевої організації Руху «Справедливість» Андрій Пищолка зауважив: «Селянам було обіцяно, що кошти, 35 тисяч гривень будуть направлені держадміністрацією у Лихолітки. Завідуюча садочком та місцеві жителі хочуть, щоб ці гроші були використані саме на облаштування внутрішньої теплої вбиральні у садочку. Бо мешканці села занепокоєні, що сільський голова Лихоліток може використати ці гроші не на потреби садочка, а за іншим призначенням».

Жителі Чернігівщини вже втомилися від пустих обіцянок чиновників та бездумних закриттів шкіл, садочків, лікарень в районах області і вкрай потребують допомоги громадських активістів і вимагають рішучих дій від влади. «А тому у вирішенні цих питань ми усіляко допоможемо їм!» – підкреслила Оксана Голубова.

Володимир БЕРЕЗИНСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?