Громади Чернігівщини проти жорсткого поділу області на райони

Створення Менського району додатково на Чернігівщині підтримують представники громадських організацій і партій. 

Звістка про поділ території області на чотири райони, яку донесли місцеві активісти, збурила місцеву громаду.

Як повідомила депутат Менської міської ради Оксана Булавка, з ініціативи активістів почали збирати підписи щодо необхідності створення Менського району. Всього було зібрано понад 11 тисяч підписів на підтримку цієї ініціативи.

Адже Мена є найбільш прийнятним центром ще одного району на Чернігівщині. Тут вже сконцентровано найбільшу кількість реформованих правоохоронних органів й органів виконавчої влади: міжрайонна податкова служба, міжрайонна поліція, міжрайонна прокуратура, фонд соцстраху, один із чотирьох в області територіальних сервісних центрів МВС тощо.

Крім того, одним з важливих пріоритетів міста варто вважати автомобільне і залізничне сполучення. До Мени зручно доїхати з Корюківки, Сосниці, Коропа, Сновська та інших населених пунктів.

«Підписні листи ми передали вчора до уряду, комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування, а також народним депутатам Борису Приходьку, Сергію Шахову, Петру Порошенку, Олександру Сові і Максиму Саврасову. Сподіваємося, що влада почує голос громади», — зазначила Оксана Булавка.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив порядок адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня і подав до Верховної Ради України проект постанови, згідно з яким у Чернігівській області створюються чотири райони: Прилуцький (центром – м. Прилуки), Ніжинський (центр – Ніжин), Північний (центр – Новгород-Сіверський) та Чернігівський (центр – Чернігів).

Однією найактивнішою партійною організацією щодо відстоювання окремих позицій щодо такого «районування» є Чернігівська обласна організація «Нашого краю». Саме вона відстоювала створення на території області 5-6 районів, однак ці пропозиції не були враховані. У травні фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді ініціювала звернення до центральних органів влади щодо збільшення районів у регіоні, однак це звернення депутати інших фракцій не підтримали.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?