Громади Чернігівщини отримуватимуть акциз з пального

Близько 200 млн гривень отримають громади Чернігівщини з акцизу на пальне протягом 2020 року, повідомляє видання sknews.net з посиланням на інформацію Чернігівського РВ АМУ Офісу реформ у Чернігівській області.

Уряд схвалив Порядок зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів у 2020 році.

Асоціація міст України у бюджетному процесі 2020 року відстояла продовження у 2020 році зарахування до місцевих бюджетів частини акцизного податку з пальногоЗагальний прогнозований обсяг коштів, які отримають громади, складе 7,7 млрд грн.

«Завдяки наполегливій роботі Асоціації міст України та активній позиції окремих народних депутатів Верховна Рада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році частина акцизного збору з пального залишатиметься у місцевих бюджетах.  Отже, ще один рік органи місцевого самоврядування отримуватимуть цей ресурс для свого розвитку. За прогнозними розрахунками загальний обсяг акцизу з пального, що має надійти у поточному році до громад Чернігівщини становитиме близько 200 млн. грн. Прийняття урядом цієї постанови означає, що вже з березня 2020 року почнуть надходити відповідні кошти до бюджетів громад», — зазначає Микола Силенко, консультант з бюджетних питань Чернігівського регіонального відділення АМУ.

Як повідомляє АМУ, зазначеною постановою затверджено Порядок зарахування частини акцизного податку до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році, яким, зокрема, передбачається щоденний, у день надходження акцизного податку, розподіл частини акцизного податку (13,44 %) між бюджетами місцевого самоврядування.

Постанова набуде чинності з дня її опублікування.

Зарахування до бюджетів  органів місцевого самоврядування частини акцизного податку, що надійшов з 1 січня 2020 року, буде здійснено Державною казначейською службою у двотижневий строк з дня набрання чинності постанови.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?