Громадськість висуває вимоги до керівництва МВС

9 лютого «Беркут» побив і пограбував під Подільським РУВС, зокрема, й учасників нашої Спілки, ветеранів війни з Росією.

Впродовж цих днів керівництво МВС і Національної поліції порівнювало Захисників України з «гіркінцями», «сепаратистами». Натомість, беркута, як і завжди, залишаються непокараними.

Тому ми підтримуємо протест громадських організацій проти свавілля перевертнів у погонах, й просимо інші ветеранські спілки та окремих ветеранів підтримати цю акцію.

Збір: 18 лютого. 18:00. Будинок офіцерів. На місці боїв на Кріпосному провулку біля Маріїнського парку.
Йдемо до Міністерства внутрішніх справ.

Вимоги:

— Зробити посаду голови Національної поліції дійсно незалежною. Провести реальну деполітизацію поліції. Вилучити положення щодо необхідності голові НПУ погодження із міністром ключових управлінських питань, наприклад кадрових (призначення заступників Голови, керівників територіальних органів та їх заступників).

— Впровадити в Україні «скандинавську модель» забезпечення правопорядку на публічних зібраннях, яка ґрунтується на ідеї мінімізації демонстрації сили та взаємодії між поліцією та учасниками масових заходів.

— Заборонити використання балаклав, шапок-масок, бафів тощо, які прикривають обличчя співробітниками правоохоронних органів під час охорони публічного порядку.

— Посилити відповідальність співробітників правоохоронних органів та їхніх керівників за приховування або відсутність номеру нагрудного знаку на однострої та шоломі, а також за використання балаклав під час заходів по охороні громадського порядку, встановлення реальної відповідальності за такі порушення.

— Зазначати індивідуальний номер співробітників поліції на жетоні таким чином, щоб забезпечити можливість розпізнавання номеру на відстані, а також у темну пору доби.

— Провести профілактичну переатестацію співробітників поліції особливого призначення за участі психолога, міжнародних експертів, громадськості з правом вирішального слова та проходженням поліцейськими психофізіологічного дослідження з використанням поліграфа.

— Притягнути до відповідальності усіх співробітників Національної поліції України, які порушували свободу мирних зібрань, перевищували свої повноваження, вчиняли злочини щодо протестувальників з 2014 року і до сьогодні.

Спілка ветеранів війни з Росією

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?