Громада Талалаївки просить центральну владу ввести в район нацгвардійців

У Талалаївській селищній раді (Чернігівщина) депутати схвалили програму підтримки правоохоронних органів, аби поліпшити криміногенну ситуацію у громаді.

Як повідомив селищний голова Юрій Величко, за його ініціативою це питання було винесено на розгляд депутатів, зважаючи на непоодинокі випадки підпалів у громаді, хуліганство, крадіжки та інші правопорушення.

«Ми заслухали начальника місцевого відділу поліції та прийняли рішення виділити кошти із бюджету громади на підтримку правоохоронних органів. Озвучили вимогу селищної ради до поліції щодо посилення їхньої роботи у громаді», — зазначив він.

У процесі голосування 18 депутатів селищної ради підтримали програму, здебільшого це були представники від партії «Наш край», натомість двоє представників Аграрної партії України утрималися при розгляді цього питання.

Під час сесії досягнуто домовленостей про посилення піших патрулів у Талалаївці. Крім того, вирішуватиметься питання про відеоспостереження. Юрій Величко висловив сподівання, що життя у Талалаївській ОТГ буде безпечним, а криміногенна ситуація контрольованою.

Крім того, Юрій Величко разом із керівниками Талалаївської РДА і районної ради, відповідно, Анатолій Дупа і Юрій Дзюбан підписали звернення до керівництва вищих правоохоронних органів держави.

«Просимо вашого безпосереднього втручання і негайного введення на територію району військ Національної гвардії України задля врегулювання криміногенної ситуації та відновлення контролю обстановки з боку правоохоронних органів. Також просимо провести неупереджене і результативне розслідування резонансних злочинів, провести перевірку, дати відповідну оцінку діяльності працівників правоохоронних органів Талалаївського району», — говориться у тексті звернення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?