Граючи на материнських почуттях, шахраї миттєво «заробити» 10 тис. грн

16 липня до Чернігівського відділу поліції звернулася 79-річна жінка, яка стала жертвою класичної схеми видурювання грошей.

Близько опівночі їй зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її племінник начебто потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.
Голос запропонував літній жінці залагодити конфлікт, для цього вона мала зібрати усі заощадження та віддати посереднику, який приїхав по гроші додому до потерпілої.
Жінка навіть запам’ятала та розповіла поліцейським особливі прикмети нічного гостя. Утім, на жаль, коли віддавала гроші у руки невідомому, то й гадки не мала, що жодної дорожньо-транспортної пригоди за участю племінника не було. Отак, граючи на материнських почуттях жінки, шахраям вдалося миттєво «заробити» 10 тисяч гривень.

Поліція Чернігівщини закликає громадян пильніше ставитися до телефонних дзвінків незнайомців.
А взагалі протягом вихідних на Придесенні шахраям вдалося видурити у довірливих громадян 26 тисяч гривень.
За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Триває досудове розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?