Гостями чернігівського СІЗО стали неповнолітні

IMG_0215Неповнолітні гості відвідали Чернігівський СІЗО управління ДПтС України в Чернігівській області.

З метою профілактики та запобігання підліткової злочинності, за зверненням заступника начальника управління МВС України в Чернігівській області Романа Пицківа, спільно з представниками кримінальної міліції у справах дітей, на базі Чернігівського слідчого ізолятора управління ДПтС України в Чернігівській області відбулась ознайомча екскурсія для неповнолітніх, які перебувають на профілактичних обліках органів внутрішніх справ та КВІ м. Чернігова.

IMG_0181Начальник сектору КВІ управління ДПтС України в Чернігівській області Євгеній Скалюн та в.о. заступника начальника СІЗО Артем Артеменко детально роз’яснили екскурсантам умови й правила проживання ув`язнених, серед яких: чіткий розпорядок дня, примусове навчання для осіб, які потрапили за грати та не встигли здобути середню освіту, обов’язкові роботи, прогулянки за розкладом та чітко лімітовані за часом, постійне перебування під наглядом та обмеження у зустрічах з друзями, рідними та близькими.

IMG_0201В рамках екскурсії учасники відвідали камери для тримання ув’язнених жінок та неповнолітніх, прогулянкове подвір’я, учбові класи, карцер та кімнату для бесід з психологом. Діти пройшлися приміщенням закритого типу та на власні очі побачили, в яких умовах перебувають ув’язнені. З одним із засуджених відділення господарчого обслуговування відвідувачам вдалося поспілкуватися. Про свій гіркий досвід та враження від життя у СІЗО засуджений розповідати не відмовився.

IMG_0215По закінченню екскурсії в СІЗО молодь, не приховуючи емоцій, ділились враженнями від побаченого, стверджуючи, що ні за яких обставин не хочуть сюди потрапити.

Ксенія ІСАЄНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?