Гончарівська ОТГ звернулася до влади щодо ситуації на торфозаводі

Керівник Гончарівської ОТГ Віталій Рудник направив офіційного листа до голови Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка щодо ситуації на державному торфозаводі, розташованого на території громади.

У листі голова «військової» громади спростовує чутки про збитковість торфозаводу та наводить офіційну статистику, яка засвідчує факт того, що Смолинський торфозавод залишається важливим для громади бюджетоутворюючим підприємством.

«Підприємство є соціально значимим для громадян, — зазначає керівник Гончарівської ОТГ. – На ньому створено 65 робочих місць, за 2019 рік до місцевого бюджету сплачено 430 тисяч гривень податків».

Віталій Рудник також наголосив про недопустимість ліквідації філії, яку проштовхує новоспечене керівництво ДП «Чернігівторф».

«Ліквідація заводу викликає хвилювання не лише серед його працівників, але й серед мешканців Гончарівської громади, більшість яких є військовим пенсіонерами, учасниками АТО та війни в Афганістані. З метою збереження суспільно-політичної ситуації в громаді, просимо Вас втрутитись в ситуацію, яка виникла на ДП «Чернігівторф», — йдеться у зверненні громади військового селища.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?