Голову сільради арештували на 2 місяці за 8,5 млн грн хабара

Голову сільради у Васильківському районі арештували на 2 місяці за 8,5 млн грн хабара.

Про це нашому виданню повідомили в прес-центрі НАБУ

3 червня Солом’янським районним судом міста Києва за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, було обрано запобіжний захід голові сільської ради одного з населених пунктів Васильківського району Київської області. Затриманого арештували терміном на 2 місяці з можливістю внесення застави в розмірі понад 8,2 млн гривень.

Щодо депутата даної сільради, суд ще не виніс рішення з обрання запобіжного заходу і оголосив перерву у засіданні через скарги підозрюваного на погане самопочуття. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, 1 червня НАБУ разом із прокурорами САП та СБУ викрили та затримали двох посадових осіб сільської ради одного з населених пунктів Васильківського району Київської області. Голова та депутат сільської ради вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 300 тис. євро та 10 тис. доларів США (загалом близько 8 млн 650 тис. грн) за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?