Головрибвод затримав браконьєрів, що «нарибалили» на 177 тис. грн

риба

Під час спільного рейду інспекторів Головрибводу та Глобинського РВ УМВС України було затримано 2-х громадян, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. Інцидент стався на Кременчуцькому водосховищі в Сулинському заказнику Глобинського району.

Сума істотних збитків, завданих рибному господарству України, склала              177 940 грн. У браконьєрів було виявлено та вилучено 302 кг риби: лящ – 249 шт., плітка – 77 шт., судак – 77 шт., карась – 19 шт., плоскирка – 68 шт., синець – 61 шт., чехонь – 6 шт., окунь – 5 шт., товстолоб – 1 шт.

«Інспектори вилучили у порушників 7 рибальських сіток. Складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи знаходяться в Глобинському райвідділі міліції. Відкрито кримінальне провадження. З початку 2015 року це третє грубе порушення з такими масштабними збитками, викрите оперативними групами Головрибводу»  — прокоментував ситуацію Перший заступник начальника Головрибводу Олександр Тітов.

За офіційною інформацією Головрибводу, перше правопорушення було зафіксовано в червні у Херсонській області, сума збитків, завданих рибному господарству, склала більше 262 тис. грн. Друге – в липні в Одеській області, сума збитків сягнула більше 184 тис. грн.

Нагадуємо, Держрибагентство виступає за посилення відповідальності за порушення правил рибальства. Відомство підготувало проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду», яким значно збільшуються суми штрафів за адміністративні правопорушення. Держрибагентство пропонує ввести виключно кримінальну відповідальність за порушення, що завдали істотної шкоди рибному господарству та за грубі порушення правил рибальства. Законопроект перебуває на погодженні в органах виконавчої влади.

Оксана МИРОНЬКО, спеціально для sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?