Головний приз на міжнародних змаганнях з хортингу — у збірної України

21-23 квітня 2018 року у латвійському місті Даугавпілс (Латвія) відбувся чемпіонат світу з хортингу. У масштабних змаганнях взяли участь понад 250 спортсменів з 15-ти країн. До складу збірної України увійшли юні спортсмени з м. Семенівка Чернігівської області: Соломія Хулап, Євген Ігнатенко, Ілля Буданов та Нікіта Михайленко. 

80 комплектів нагород були розіграні серед дорослих, юніорів, кадетів, юнаків у розділах «двобій», «форма», «показовий виступ».

За підсумками першості спортсмени збірної України продемонстрували бойовий дух і посіли перше загальнокомандне місце, завоювавши головний приз змагань. Із задоволенням відзначаємо, що усі спортсмени Семенівщини стали чемпіонами світу на цьому турнірі! Тож спортивна слава Семенівського краю стає ще більш відомою у світовому мастштабі!

Вітаємо спортсменів, тренерів, батьків та усіх причетних до виступів наших дітей на чемпіонаті світу з хортингу з перемогою та бажаємо їм подальших спортивних здобутків.

Кубок за друге місце на турнірі виборола команди Литви, а трійку лідерів замкнула команда господарів.

Нагадаємо, що перший чемпіонат світу відбувся в 2015 році в Польщі (Кендзежин-Козле), де семенівці Юрій Товстиженко та Олексій Дейнеко вибороли срібло, друга за рахунком світова першість пройшла в 2016 році в українському Трускавці — на цьому турнірі Марина Меднікова стала чемпіоном світу.

Відзначимо також, що у третьому чемпіонаті світу, що проходив з 20-го по 22 квітня 2018 року, взяли участь спортсмени також з Франції, Вірменії, Азербайджану, Алжиру та інших країн, і все ж українські спортсмени підтвердили лідерські позиції в даному виді спорту, і семенівці доклали свою частку до успіху команди.

До теми. Хортинг – вид спортивних єдиноборств, створений в Україні. Хортинг – не тільки бойове мистецтво, а і система комплексної фізичної підготовки, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.

Джерело: Семенівка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?