Головні юристи Чернігова відвідали швейну фабрику «Елегант»

Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області презентує проект «Я МАЮ ПРАВО!». Таким чином відомство розпочинає цикл інформаційних зустрічей з трудовими колективами підприємств Чернігова.

Юристи спілкуються з працівниками про цілі і напрямки реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», роз’яснюють норми чинного законодавства, акцентуючи увагу на способах захисту від непередбачуваних ситуацій, вчать людей поважати право, уважно підходять до вирішення кожної особистої проблеми. Юстиція – завжди відкрита до людей!

18 жовтня 2017 року перша така зустріч відбулась на ПрАТ "Чернігівська швейна фабрика «Елегант» .

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, заступник начальника з питань державної реєстрації В’ячеслав Хардіков та заступник начальника з питань державної виконавчої служби Сергій П’ятниця під час зустрічі з робітниками (більшість з яких — жінки) розповідали про нюанси стягнення аліментів, про заходи, що вживаються до боржників, щоб стимулювати їх сплачувати заборгованість, про систему приватних виконавців в Україні і взагалі ті революційні зміни, що сталися останнім часом в системі виконання судових рішень.

Не забули нагадати і про електронні сервіси у сфері державної реєстрації актів цивільного стану — подання заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет, проставлення апостилю на офіційних документах, реєстрацію народження безпосередньо у медичних закладах нашої області, де приймаються пологи, можливість подати заяву про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини у відділах ДРАЦС або в медичних закладах. І звичайно – про пілотний проект «Шлюб за добу», що діє у Чернігові з лютого 2017 року. До речі, нещодавно за такою скороченою процедурою у Чернігові зареєстровано вже 300 шлюб!

Було багато особистих запитань до керівництва обласного управління юстиції, деякі питання віршувались під час спілкування, інші – ще потребують додаткового вивчення.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?